Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Dumitru Costin, despre măsurile de austeritate: "Un apel la menținerea sub control a cheltuielilor bugetare"

Dumitru Costin, despre măsurile de austeritate: "Un apel la menținerea sub control a cheltuielilor bugetare"

În România, discuțiile cu guvernanții au indicat posibilitatea unui pachet de măsuri de austeritate. Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN această situație.

de Ştefan Petrică    |    25 Apr 2023   •   21:22

Președintele Blocului Național Sindical (BNS) a declarat că lista apărută pe surse este considerată un mesaj de prudență pentru a menține sub control cheltuielile bugetare.

"În România există o competiție de dezvăluire de informații pe surse înainte ca anumite decizii politice să fie luate.

Premierul m-a asigurat pe mine și pe toți ceilalți că ne vor comunica la un moment dat cât se vor încheia negocierile politice, textul care cuprinde propunerile de măsuri pe care coaliția este dispusă să le asume și să le discute.

Pe lista apărută pe surse, demersul este, în opinia mea, un mesaj de prudență și un apel la menținerea sub control a cheltuielilor bugetare pentru că, din păcate, nu stăm foarte bine", a declarat Dumitru Costin.

Citește și: Tăierile pe care le-ar putea face Guvernul de la 1 mai 2023! Marcel Boloș: ”Măsurile acestea care se impun nu pot fi apreciate ca fiind rele!”

Președintele BNS a mai precizat că bugetul României se confruntă cu o problemă principală, deoarece normele legislative colectează foarte puține venituri fiscale din PIB-ul țării, situând România pe ultimul loc în Europa.

"Avem principala problemă a bugetului României. Avem un ansamblu de norme legislative în principal cod fiscal și cod de procedură fiscală care, din păcate, colectează ca venituri fiscale din PIB-ul României undeva la 30%, ceea ce este foarte puțin. Suntem pe ultimul loc în Europa", a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close