Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Fenomenul morţilor subite în Europa. Dr. Adrian Marinescu: "Cazurile vor crește în viitor"

Fenomenul morţilor subite în Europa. Dr. Adrian Marinescu: "Cazurile vor crește în viitor"

Europa se confruntă cu o serie de morți subite în exces. România încă nu a transmis un raport. Doctorul Adrian Marinescu a explicat fenomenul în direct la Antena 3 CNN.

Fenomenul morţilor subite în Europa. Dr. Adrian Marinescu: "Cazurile vor crește în viitor"
Sursa foto: Gettyimages | Anastasia Vlasova / Stringer
de Ioana Mircea    |    15 Noi 2022   •   21:26

Tot mai multe morți subite apar în Europa. Printre țările care înregistrează cele mai multe cazuri se numără Italia, Germania, Spania, Portugalia.

Până în acest moment, România nu a trimis un raport cu privire la această situație, astfel că situația rămâne incertă în țara noastră.

Directorul Institutului "Matei Balș" din București, doctorul Adrian Marinescu a explicat în direct în cadrul emisiunii În fața națiunii care ar putea fi cauzele acestor morți subite.

"Moartea subită se leagă foarte mult de ce înseamnă omul modern și nu doar în Europa. Astfel de cazuri care apar de obicei la persoane de vârste medii, nu neapărat la vârstinici se leagă de foarte multe aspecte.

Aici putem discuta și de partea de poluare și toate lucrurile care sunt în spate. Și de ceea ce facem noi, apropo de stil de viață. Ce mâncăm, consumul de alcool, fumatul sunt factori care în anii care urmează va arată această mortalitate ce va fi în creștere", a explicat Adrian Marinescu pentru Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: morţi subite Europa
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close