Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Fost Avocat al Poporului, despre vaccin: "Este experimental şi nu trebuie să treacă spre populaţie. Totul e o mascaradă"

Fost Avocat al Poporului, despre vaccin: "Este experimental şi nu trebuie să treacă spre populaţie. Totul e o mascaradă"

Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional şi fost Avocat al Poporului, a apreciat că decidenţii nu au emis corect aceste restricții privind certificatul de vaccinare, măsuri care îl determină să aprecieze totul ca fiind o mascaradă, mai ales că vaccinul este experimental şi din punct de vedere juridic "acest experiment nu trebuie să ajungă la populaţie".

o_1f5ooe4d270mg8m1ms1obr13v5b.jpg
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    23 Sep 2021   •   19:51

Întrebat cum vede măsurile adoptate de guvernanți referitoare la noile restricții pentru cei nevaccinați, respectiv la noile libertăți pentru cei care au ales să facă schema completă de vaccinare, Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional şi fost Avocat al Poporului, a apreciat că vede ”totul aiurea” şi a explicat ce anume îl determină să perceapă tot ce se întâmplă în acest moment în România ca o ”mascaradă în toată puterea ei”.

„Total aiurea. Am să vă spun, în primul rând, că vaccinul este experimental. Nu este părerea mea, este exprimarea pe care o dau cei care l-au făcut, este experimental. Şi din punct de vedere juridic vă spun că un experiment din ăsta nu are voie să treacă spre populație.

În al doilea rând, există un text în legea 53 în care se spune că restricțiile dacă sunt valabile, și nu sunt, ar trebui să fie făcute prin lege, nu prin Hotărâre de Guvern sau nu știu ce consilii sau comitete și așa mai departe. Lege. Niciuna nu este dată prin lege, decât legea 55 din 2020 care s-a dat în iarnă.

Asta însemnă că este cumplit. Pentru că toată lumea crede în ceea ce se spune, adică ceea ce spun conducătorii, și atunci apleacă capul ca întotdeauna românul și noi nu ne gândim ce spun actele normative. Constituția, nu orice fel de lege. Articolul 53, rețineți, prin lege.

În al treilea rând, există un drept la sănătate care vorbește în alineatul ultim despre măsuri de protecție a sănătății fizice și mentale. Dacă astea sunt măsuri de protecție fizice și mentale, în Constituție vorbesc eu, înseamnă că am început să aberez.

Credeți-mă că știu Constituția. Sunt profesor de Drept Constituțional la Universitatea București și știți foarte bine că nu mă apuc să vorbesc aiurea. Toate acestea elemente mă îndreaptă să cred că totul este o mascaradă în toată puterea ei", a spus Gheorghe Iancu, profesor şi fost avocat al Poporului la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close