Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Prima şedinţă a noului guvern condus de Marcel Ciolacu: "Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii"

Prima şedinţă a noului guvern condus de Marcel Ciolacu: "Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la prima şedinţă de Guvern, că Executivul este al României şi nu al PSD sau PNL.

Prima şedinţă a noului guvern condus de Marcel Ciolacu: "Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Silvia Preda    |    15 Iun 2023   •   19:22

"Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele eşecuri", a mai spus premierul.

"Pentru început, doresc să le transmit câteva cuvinte românilor care ne privesc. Sunt conştient că aşteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari. Sunt aici împreună cu colegii mei să garantez că la Guvernul României vor urma nişte luni grele de muncă, efort, tensiune, dar şi soluţii în faţa unor provocări complicate.

La asta ne obligă programul de guvernare asumat astăzi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor. Avem însă un plan bine articulat, avem o viziune pentru naţiune, este un program cu obiective ce trebuie realizate rapid.

De aceea este esenţial să muncim în echipă", a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, în debutul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu şi cei 18 miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: "Avem jumătate de an în care putem rezolva foarte multe"

Premierul a mai spus că Guvernul acesta este al României, nu al PSD sau PNL.

"Vreau să fiu foarte clar încă de la început – acesta este Guvernul României nu al PSD, nu al PNL. Suntem cu toţii colegi. Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii, pentru că vom împărţi atât reuşitele, dar mai ales eventualele eşecuri", a precizat Marcel Ciolacu. 

Urgența maximă este schema de reducere a adausurilor comerciale la produse comerciale de bază, a mai spus premierul.

Potrivit lui, este important să ducem inflația la o singură cifră cât se poate de repede, "dar și să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România".
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu guvern
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close