Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Armata israeliană acuză că un jurnalist Al Jazeera era și comandant al grupării teroriste din Fâșia Gaza

Armata israeliană acuză că un jurnalist Al Jazeera era și comandant al grupării teroriste din Fâșia Gaza

Un jurnalist Al Jazeera este acuzat de forțele armate israeliene că este unul din comandanții grupării teroriste care a atacat Israelul în data de 7 octombrie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   21:18

Un laptop găsit în Gaza conținea documente și imagini care arată că jurnalistul Al Jazeera, Mohamed Washah, este agent în forțele antitanc ale grupării islamiste palestiniene și a făcut cercetări pentru unitatea aeriană, potrivit IDF.

"Dimineața, el este jurnalist pe canalul Al Jazeera, iar seara, un terorist în Hamas!" a scris locotenent-colonelul Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al IDF în limba arabă, într-o postare pe platforma de socializare X.

Acesta a explicat că în urmă cu câteva săptămâni, soldații au găsit un laptop într-o bază Hamas din nordul Gazei, care aparținea unui bărbat pe nume Mohamed Washah.

Acesta a apărut în transmisiunile Al Jazeera în ultimele luni, postul deținut de Qatar prezentându-l drept unul dintre jurnaliștii lor.

Purtătorul de cuvânt al IDF a precizat că documentele recuperate de pe laptop au dezvăluit că Washah, 37 de ani, este un "comandant proeminent" în unitatea de rachete antitanc a Hamas, iar la sfârșitul anului 2022, a început să lucreze în cercetare și dezvoltare pentru unitatea aeriană a grupului terorist.

Totodată, datele colectate de pe computer includ imagini care leagă Washah de activitățile din cadrul Hamas.

Oficialul israelian a postat fotografii în care Washah pare că face instruire pentru utilizarea armelor antitanc, precum și mânuind alte arme și o dronă.

Luna trecută, doi jurnalişti Al Jazeera ucişi într-un atac aerian israelian la Rafah au fost acuzaţi ulterior de către IDF că sunt membri ai Hamas şi ai Jihadul Islamic Palestinian.

×
Subiecte în articol: Al Jazeera IDF Hamas Mohamed Washah
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close