Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Imagini spectaculoase! Cum arată evoluţia omului, prezentată artistic de inteligenţa artificială

Imagini spectaculoase! Cum arată evoluţia omului, prezentată artistic de inteligenţa artificială

Un producător italian a realizat un material excepțional privind evoluția umană folosind inteligența artificială. Iată încotro ne îndreptăm.

Imagini spectaculoase! Cum arată evoluţia omului, prezentată artistic de inteligenţa artificială
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2022   •   20:29

Canalul Thought Verse de pe Youtube a publicat în noiembrie 2022 un clip cu evoluția umană, avându-l drept autor pe Fabio Comparelli, picturile fiind generate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Clipul pornește cu proconsulul, strămoșul comun al gibonului, al cimpanzeului și al omului, și continuă cu evoluția în mai multe specii. Homo Sapiens este înfățișat în haine și armură specifică Evului Mediu și cu suliță. I se schimbă vestimentația cu hanorac modern și blugi, în timp ce tastează pe un smartphone când începe să devină dependent de tehnologie.

Peisajul se schimbă la rândul său după epocă, de la Jung și cavernă în care trăiesc primatele la fortăreață medievală și peisajul urban modern.

Cum arată evoluția omului, prezentată artistic de inteligența artificială

Inteligența artificială care a generat artistic evoluția umană arată că robotizarea este inevitabilă, iar omul este arătat în mai multe forme de cyborg, având ochi bionici, membre artificiale și trupul din înveliș metalic și luminițe, aidoma unui cyborg, iar pe parcurs ajunge să poarte un costum foarte etanș de astronaut.

Peisajul se transformă de la orașul futuristic la navă spațială. Dintr-odată, omul bionic devine o ființă alterată genetic, căpătând solzi și colți înfiorător de reptilă, probabil că rezultatul unei infestări în urma unui contact cu extratereștri sau este modificat genetic din cauza condițiilor ostile din spațiu.

Ulterior, acest specimen bionic cu aspect de reptilian se transformă într-o entitate digitală, devenind un super-computer care plutește în derivă în spațiu, semnificând faptul că umanitatea a învățat să-și încarce conștiența în computere și devine astfel un homodeus, un zeu artificial care poate stimula luni virtuale.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close