Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Imagini din tunelurile Hamas de sub Fâșia Gaza: galeriile sunt pline cu rachete pregătite să fie lansate asupra Israelului

Imagini din tunelurile Hamas de sub Fâșia Gaza: galeriile sunt pline cu rachete pregătite să fie lansate asupra Israelului

Antena 3 CNN a difuzat imagini distribuite chiar de organizația teroristă Hamas și în care se văd tuneluri și buncăre săpate de islamiști sub Fâșia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   21:04

Deși unele dintre aceste facilități militare au fost, între timp, descoperite și anihilate, specialiștii militari israelieni avertizează că foarte multe astfel de tuneluri sunt încă operaționale. 

În imagini se poate vedea un culoar îngust, pe lateralul căruia, la semi-înălțime, se află rachete aparent pregătite pentru a fi mutate rapid la locurile de lansare și trimise asupra Israelului.

Imaginile au fost comentate de analistul militar Radu Tudor.

"Vedem locuri de refugiu, rachete, muniție, armament și toate însemnele Hamas și ale brigăzilor Ezzedine al Qassam, care reprezintă brațul armat al grupării Hamas.

Ismail Haniyeh, liderul Hamas, a mulțumit anul trecut Iranului pentru ajutorul de 70 de milioane de dolari pe care l-a primit. A spus că cele 70 de milioane de dolari au fost investite în principal în armament și muniție.

Citește și: Scenariul celui de-al treilea război mondial, luat în calcul de marile puteri ale lumii după atacul Hamas în Israel

Radu Tudor: "Atacurile Hamas și Hezbollah în sudul și nordul Israelului, finanțate de Iran"

Rachetele pe care le vedem în aceste imagini sunt o parte din sprijinul Iranului pentru gruparea Hamas și pentru pregătirea loviturilor la adresa Israelului, pentru că Iranul nu finanțează doar așa, ca să creeze o forță de speriat.

Ei (Hamas) au pornit de la niște rachete cu rază de acțiune de 4 - 5 kilometri și au ajuns în momentul de față, cu evidenta implicare a Iranului, la rachete cu o rază de acțiune de 70 de kilometri.

Acum își împrumută unii altora experiență, armament, tehnologie și strategii de atac la adresa Israelului.

Dacă avem atacul Hamas din sud și atacul Hezbollah din nord, ambele orchestrate și finanțate de Iran, intrăm într-o fază a unei dureri de cap imense", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close