Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării: "Ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre"

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării: "Ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre"

Profesorul universitar Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a declarat marţi seară, la Antena 3, că ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre. "NATO trebuie să facă tot ce ţine de ea pentru a securiza teritoriul aliaţilor şi în felul acesta îi pune la adăpost faţă de o posibilă acţiune agresivă din partea Rusiei", a spus Ioan Mircea Paşcu.

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării: "Ne aflăm într-un moment extrem de dificil, poate cel mai dificil al generaţiei noastre"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    22 Feb 2022   •   19:51

"El (Vladimir Putin - n.red.) a cerut voie să se utilizeze forţele în străinătate. Ori ei susţin în momentul de faţă că Ucraina face parte practic din patrimoniul rusesc deci este o mică problemă legată de această chestiune.

Are mână liberă să utilizeze aceste forţe cum doreşte el, în condiţiile Constituţiei se spune în permisiunea acordată", a spus Ioan Mircea Paşcu.

Ioan Mircea Paşcu: Bătălia până la urmă e pe sfere de influenţă

"NATO este o alianţă defensivă. Dacă Ucraina intră în această Alianţă, Ucraina nu va reprezenta pentru Rusia o ameninţare pentru că celelalte ţări nu sunt dispuse să lase Ucraina să creeze un război între NATO şi Rusia.

Dar problema principală este că dacă intră în NATO, Rusia nu mai controlează politic, economic, şi aşa mai departe Ucraina cum ar vrea să o facă.

Deci bătălia până la urmă e pe sfere de influenţă", a explicat fostul ministru al Apărării.

×
Subiecte în articol: Ioan Mircea Pascu NATO Rusia Ucraina
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close