Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ioan Mircea Paşcu, despre un posibil război la graniţele României: "În momentul de faţă zonele cele mai sensibile sunt cele din estul Ucrainei"

Ioan Mircea Paşcu, despre un posibil război la graniţele României: "În momentul de faţă zonele cele mai sensibile sunt cele din estul Ucrainei"

Invitat în emisiunea "În faţa naţiunii" de la Antena 3, prof. univ. dr. Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, a vorbit despre un posibil război la graniţele României.

Ioan Mircea Paşcu, despre un posibil război la graniţele României: "În momentul de faţă zonele cele mai sensibile sunt cele din estul Ucrainei"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    18 Ian 2022   •   20:43

Ioan Mircea Paşcu nu crede că e cazul ca România să se pregătească de război.

"Dacă socotim Ucraina ca un vecin al nostru şi faptul că Rusia ar putea să declanşeze operaţiunile militare, atunci da. Când un vecin de-al nostru este atacat, e clar că avem ceva pe graniţa noastră dar dacă ne uităm la configuraţie o să observăm că noi suntem undeva înspre partea de vest a Ucrainei.

În momentul de faţă zonele cele mai sensibile sunt cele din estul Ucrainei şi din nord, aşa că direct vorbind nu ştiu dacă e cazul să ne pregătim să fim atacaţi", a spus Ioan Mircea Paşcu, marţi seară, la Antena 3.

Potrivit lui, tot ce face România va fi făcut în deplină coordonare cu NATO.

"Cred că este vorba despre amplificarea presiunii pentru a întări poziţia de negociere a Rusiei. Să vedem ce se întâmplă, dacă negocierile vor mai fi sau nu vor mai fi reluate. Eu cred şi sper că lucrul acesta se va întâmpa.

Tot ce se întâmplă în momentul de faţă este în jurul acestor negocieri pentru a întări capaciatatea de negociere a Rusiei", a precizat Ioan Mircea Paşcu.

"Cred că noi figurăm într-o configuraţie legată de Marea Neagră mai mult decât de Ucraina în planurile militare, probabil inclusiv ale Rusiei", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Ioan Mircea Pascu razboi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close