Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Kelemen Hunor, despre pensii: "Nimeni nu se gândește la scăderi. Acest lucru nu se poate accepta"

Kelemen Hunor, despre pensii: "Nimeni nu se gândește la scăderi. Acest lucru nu se poate accepta"

Kelemen Hunor, vicepremier şi liderul UDMR, a explicat în ca va consta reformarea sistemului de pensii şi ce măsuri au convenit liderii coaliţiei să nu fie încălcate în procesul de recalculare.

Kelemen Hunor, despre pensii: "Nimeni nu se gândește la scăderi. Acest lucru nu se poate accepta"
de Claudia Popovici    |    02 Dec 2021   •   21:00

Întrebat dacă reforma pensiilor va însemna pentru unii pensionari scăderea pensiilor, Kelemen Hunor a subliniat:

„Asta nu se poate accepta. Toată lumea este de acord că recalcularea nu înseamnă că vei primi mai puţin decât ai primit. Aici nu vorbim de pensiile de serviciu sau pensiile speciale. Acolo pensiile nu pot fi mai mari decât salariul şi este o altă problemă. Dar la pensiile pe bază de contributivitate nu trebuie să scadă.

Sunt câţiva, unii care au ieșit cu aceeași vechime cu condiţii similare şi au pensii mai mici decât cei care au ieșit în condiţii similare un an doi mai târziu, după o muncă aproape identică şi aceste lucruri trebuie văzute. Nimeni nu se gândește să scadă pensiile. Acest lucru nu se poate accepta.

„Important este să mergem țintit şi cei care au nevoie de ajutor să primească un pic mai mult"

Chiar noi am propus o creștere a pensiilor în perioada imediat următoare pentru că există  o presiune inflaționistă şi o presiune în ceea ce privește preţurile la energie asupra populației. Creșterile au fost anunțate în programul de guvernare. Va fi o creștere la începutul lunii ianuarie.

Încercăm să dăm pensionarilor cu sume mai mici o singură dată o sumă pentru a acoperi cheltuielile legate de inflație şi creșterile la energie. Important este să mergem țintit şi cei care au nevoie de ajutor să primească un pic mai mult şi cei care nu au nevoie neapărat, cei cu pensii mari, să mai aştepte un pic, sau creșterea să fie un pic mai mică, proporțional bineînțeles", a spus Kelemen Hunor

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close