Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Dr. Laura Ghibu, despre piața neagră a medicamentelor COVID: ”Nu luați medicamente după ureche. Medicina de bloc poate ucide!”

Dr. Laura Ghibu, despre piața neagră a medicamentelor COVID: ”Nu luați medicamente după ureche. Medicina de bloc poate ucide!”

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a vorbit într-o intervenție la „În fața națiunii” despre fenomenul medicamentelor folosite pentru tratarea COVID-19 vândute pe piața neagră în România.

Dr. Laura Ghibu, despre piața neagră a medicamentelor COVID: ”Nu luați medicamente după ureche. Medicina de bloc poate ucide!”
Sursa foto: Facebook/Laura Ghibu
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2021   •   20:33

Laura Ghibu îi sfătuiește pe pacienți să nu își procure medicamentele din surse neautorizate și să apeleze la medici:

„La noi (n.r. în Suedia) nu există antivirale sau anticorpi monoclonali în farmacii. În România se vorbește foarte mult despre acest mit al țărilor din Vest în care toate aceste medicamente se găsesc la liber în farmacii. Nu este așa. Aceste antivirale, acești anticorpi monoclonali sunt încă în stadiu de cercetare. Deci orice tratament cu aceste medicamente este încă în stadiu experimental, iar medicii sunt cei mai capabili să decidă dacă acest medicament este potrivit pentru pacient sau nu. Vă rog din suflet, nu luați medicamente după ureche. Nu ascultați ceea ce vi se spune pe internet. Medicina de bloc care se practică acum în România poate ucide.”

Urmăriți intervenția integrală a dr. Laura Ghibu în video:

Piața neagră a medicamentelor COVID din România: Arbidol la 300 lei, din Rusia și Tocilizumab la 8.000 lei, din India

Românii cumpără medicamente pentru tratarea COVID-19 de pe internet. Acolo a înflorit o piaţă neagră uriaşă, iar comercianţii din online profită de suferinţa şi disperarea celor infectaţi.

Arbidolul, cel mai traficat antiviral, a ajuns să se vândă şi cu cinci sute de lei, cutia, de zece ori mai mult decât preţul normal. În farmacia neagră din online se găseşte inclusiv Tocilizumab. Costă 8 mii de lei şi ajunge la pacient în cel mult cinci zile. Un timp extrem de scurt care pune la colţul ruşinii autorităţile sanitare de la noi ce nu reuşesc să-l aducă în săptămâni. Ministrul Sănătăţii, însă, a făcut un anunţ important pentru News Hour with CNN. Arbidolul ar putea fi autorizat şi la noi.

Tocilizumabul este medicametul folosit pentru tratarea cazurilor grave, pe care autorităţile de la noi îl aduc foarte greu în ţară şi aproape de fiecare dată prin mila străinilor, sub formă de donaţii. Vânzătoul de pe internet îl promite într-un termen record, adus din India și livrat intern cu DHL, contra sumei de 8.000 lei flaconul de 20 ml, cu o concentrație de 400 mg. Ajunge între 3 și 5 zile, după cum promite speculantul.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close