Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Lista completă a noilor taxe pentru sălile de pariuri și jocuri de noroc. Marcel Ciolacu: ”Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere”

Lista completă a noilor taxe pentru sălile de pariuri și jocuri de noroc. Marcel Ciolacu: ”Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere”

Statul majorează taxele pentru jocurile de noroc și introduce reguli mai dure. Guvernul a adoptat deja ordonanța de urgență pentru asta, în ciuda amenințărilor pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu susține că le-a primit din partea celor din această industrie. Totodată, Guvernul interzice și vânzarea băuturilor alcoolice în sălile cu jocuri de noroc pentru a-i proteja pe cei care-și riscă banii.

Lista completă a noilor taxe pentru sălile de pariuri și jocuri de noroc. Marcel Ciolacu: ”Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere”
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Oct 2023   •   11:44

”Jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm odată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării și chiar în afara Uniunii Europene. Apoi creștem semnificativ taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc și limităm drastic spațiul de publicitate pe care îl pot cumpăra firmele din această industrie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta mai spune că lucrurile din teren, adică realitatea României cu privire la această industrie arată "că s-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere".

"Milioane de români cinstiți își depun și plătesc la timp toate obligațiile la stat, dar niște șmecheri fac afaceri și averi speculând câteva portițe legislative. De aceea, împreună cu Ministerul de Finanțe, astăzi închidem aceste portițe.

Legea aflată în Parlament prin care scoatem toate păcănelele în afara localităților va intra într-un regim adoptare rapidă. Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii”, a mai declarat premierul.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close