Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Marius Budăi, despre vizita lui Florin Cîţu în Ucraina: "A preferat să acționeze cumva în nume propriu"

Marius Budăi, despre vizita lui Florin Cîţu în Ucraina: "A preferat să acționeze cumva în nume propriu"

Marius Budăi, ministrul Muncii, a dezvăluit cum s-a ajuns ca oficialii români să facă vizite separate în Kiev. Președintele Senatului, Florin Cîțu, a fost astăzi în Ucraina într-o vizită oficială, la o zi după Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

Marius Budăi, despre vizita lui Florin Cîţu în Ucraina: "A preferat să acționeze cumva în nume propriu"
Sursa foto: Colaj Antena 3 / Facebook Florin Cîţu
de Claudia Popovici    |    27 Apr 2022   •   20:24

"Aşa cum ar fi trebuit normal şi corect această decizie să se ia în coaliţie. Din discuțiile pe care le-am avut, eu personal am înţeles că domnul Cîţu a preferat să acționeze cumva în nume propriu, nu neapărat în numele Parlamentului, a coaliţiei politice. Şi dacă a preferat să acționeze singular, singular a rămas", a spus Marius Budăi.

Întrebat apoi ce impresie a făcut România cu acest demers, ministrul Muncii a spus: 

"Cred că ucrainenii au înțeles mai important de aceste discuții că România este întredevăr un sprijin, că România este capabilă să întindă o mână peste istorie. Suntem un popor creștin care oferă ajutor când cineva are nevoie şi cred că asta au înțeles ucrainenii.

Florin Cîțu a mers să vadă ororile din Gostomel și Irpin

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a mers miercuri să vadă ororile din Gostomel și Irpin, în cadrul vizitei sale în Ucraina. El apare în fotografii alături de Ruslan Stefanchuk, președintele Radei Supreme a Ucrainei.

"O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal", a spus Florin Cîţu pe pagina sa de socializare. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close