Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Vremea se schimbă drastic în România. Directorul ANM anunţă cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită

Vremea se schimbă drastic în România. Directorul ANM anunţă cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită

Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat că există o avertizare de Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, valabilă până marţi dimineață. Și în Capitală, vremea se schimbă drastic.

Vremea se schimbă drastic în România. Directorul ANM anunţă cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită
de Claudia Popovici    |    29 Noi 2021   •   20:12

Şi mâine, ultima zi din această toamnă va predomina o vreme mai rece decât în mod obișnuit, pentru că temperaturile maxime se vor situa la scara întregii ţări între 0 până la 7 grade.

O dimineață rece -6 până la 3 grade. În zona montană înaltă va ninge mai consistent în Carpaţii Occidentali şi Orientali dar şi în partea de nord-vest, centru a ţării precum şi prin zonele deluroase. Vorbim şi de intensificări ale vântului la altitudini mai mari de 1.500 de metri, de rafale care vor depăși 80-100km/h, iar ninsoarea va putea fi viscolită.

Meteo: Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, valabilă până marţi dimineaţa

Intensificări ale vântului şi în zona de vest a Olteniei şi estul Dobrogei la cote mai reduse 65-75km/h. De altfel în aceasta dimineața până la ora 3 vorbim şi de o atenționare meteorologică de Cod Galben pentru zona Carpaților Orientali unde la altitudini mai mari de 1.700 de metri rafalele depășesc 80-90km/h şi va ninge viscolit.

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum debutează iarna în România

„Prima zi din această iarnă 2021-2022 vorbim de o ușoară creștere a valorilor de temperaturi, vorbim de maxime de la 2-12 grade, dar o dimineața rece cu valori de temperaturi între  -5 până la cel mult 3-4 grade în Zona litoralului.

La munte precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, iar în restul ţării vorbim în partea de veste, centru şi nord de precipitații slabe predominant sub formă de ploaie şi lapoviță şi de asemenea intensificări ale vântului la altitudini mari în zona montană înaltă de peste 80-100km/h în continuare, a spus Elena Mateescu, director ANM în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: ANM Elena Mateescu cod galben
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close