Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii ANM anunţă cod roșu şi portocaliu de vânt puternic în mare parte din ţară

ANM anunţă cod roșu şi portocaliu de vânt puternic în mare parte din ţară

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roşu, cod portocaliu şi cod galben de vânt puternic pentru mai multe regiuni din ţară.

ANM anunţă cod roșu şi portocaliu de vânt puternic în mare parte din ţară
Sursa foto: getty images
de Claudia Popovici    |    14 Ian 2022   •   19:40

Update 20:20: Nouă alertă Cod roșu de vânt puternic la munte, în trei județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 23.00 la altitudini de peste 1800 de metri, în trei județe.

Avetizarea este în vigoare până la ora 23.00 la munte în județele Argeş, Prahova și Dâmboviţa. Se anunță intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 145 - 150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității.

Până la ora 23.00 se anunță Cod galben de vânt puternic și în Harghita, Olt, Dolj și Mehedinţi, cu rafale de 55 - 65 km/h.

14-01-2022 ora 19:00 până la : 14-01-2022 ora 23:00

Totodată, în Maramureş, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bistriţa-Năsăud meteorologii anunță burniţă care va favoriza trecător depuneri de polei. Avertizarea Cod galben e în vigoare până la ora 23.00.

ANM anunţă cod roșu şi portocaliu de vânt puternic în mare parte din ţară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de vânt puternic, valabil până la ora 21.00 la altitudini de peste 1800 de metri, în Suceava. 

Se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145...150 km/h, spulberând zăpada și determinând semnificativ scăderea vizibilității.

Meteo: Cod portocaliu de vânt puternic în Suceava şi Neamţ

La munte, în Suceava și în Neamț, este în vigoare și un Cod portocaliu de vânt puternic, până la ora 23.00. la altitudini de peste 1800 de metri, meteorologii anunță intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 130...135 km/h, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilitații.

Meteo: Cod galben de vânt puternic în 11 județe din ţară

Județele Olt, Dolj, Mehedinți, Argeş, Buzău, Ialomița, Maramureș, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bistriţa-Năsăud este Cod galben de vânt.

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în weekend

Valorile termice diurne se vor situa sâmbătă peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar cele din timpul nopţii vor marca o scădere faţă de intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime în general între -10 şi -2 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului şi la munte, unde pe alocuri vor fi precipitații slabe, mai ales fulguieli.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în estul, sudul şi centrul ţării, cu viteze mai mari în prima jumătate a intervalului, când în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali se vor înregistra rafale de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depăşi 90...110 km/h, viscolind zăpada depusă.

Prognoza meteo pentru duminică, 16 ianuarie 2022

Duminică, în vestul, nord-vestul şi parţial în centrul ţării, vremea va fi în general închisă, cu înnorări şi ceaţă local persistente în mare parte din interval şi valori termice diurne în jurul celor normale la mijlocul lunii ianuarie. În celelalte zone, vremea va fi uşor mai caldă decât normal, iar norii joşi şi ceaţa se vor forma pe alocuri dimineaţa, dar în special seara şi noaptea. Izolat se va semnala burniţă ce va favoriza depunerile de polei, iar spre sfârşitul intervalului vor fi ninsori slabe pe spaţii mici în Maramureș şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia şi dealurile Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile intramontane şi 0 grade pe litoral.

 

×
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close