Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Fost militar SRI, despre explozibilul care ar fi fost folosit în asasinarea lui Ioan Crișan: ”Este nevoie de un detonator”

Fost militar SRI, despre explozibilul care ar fi fost folosit în asasinarea lui Ioan Crișan: ”Este nevoie de un detonator”

Ștefan Lazăr, un fost militar al brigăzii antitero din cadrul Serviciului Român de Informații, a explicat în cadrul emisiunii ”În fața națiunii” ce fel de explozibil este trinitrotoluenul, despre care se crede în momentul de față că a fost folosit pentru asasinarea lui Ioan Crișan.

Fost militar SRI, despre explozibilul care ar fi fost folosit în asasinarea lui Ioan Crișan: ”Este nevoie de un detonator”
Sursa foto: Antena3
de Adelina Miron    |    Bianca Timșa    |    03 Iun 2021   •   20:02

„Este un explozibil cu o utilitate militară și civilă, pe zona civilă este în general folosit pentru minerit, pentru construcții atunci când se dorește demolarea sau eliberarea unei galerii. Utilitatea acestui material este cu precădere în zona militară. (...) În România firma care dorește să achiziționeze astfel de materiale trebuie să parcurgă anumiți pași în scopul autorizării.”, a explicat Ștefan Lazăr pentru Antena3.

Militarul mai spune că după dimenisunea pagubelor provocate de explozie se poate constata că pachetul explozibil a fost de dimensiuni reduse.

„Pentru a se iniția explozia este nevoie de un detonator. Acesta poate să ardă, neinițiindu-se explozia. (…) Din punctul meu de vedere nu este vorba despre un pachet voluminos, deoarece explozia a fost una controlată, în care a fost vizată zona pasagerilor. (...) Mașina a fost distrusă, dar nu în totalitate.”

Afaceristul arădean Ioan Crișan avea multe datorii

În timp ce, la Registrul Comerțului, firmele lui Ioan Crișan apar ca fiind pe plus, financiar vorbind, afaceristul era, de fapt, executat în instanță, pentru sume mici, în mai multe procese.

Firma lui Ioan Crișan era parte din mai multe dosare de executare silită, unele dintre acestea fiind pentru neplata arendei terenurilor din comuna Iratoșu.Totodată, o altă firmă de transport a cerut și a și obținut executarea silită a firmei bărbatului. Inclusiv o companie de asigurări a obținut executarea silită a afacerii bărbatului ucis.

Mai mult decât atât, ies la iveală informații potrivit cărora bărbatul din Arad și-a construit afacerea cu bani împrumutați din bănci și de la mai mulți indivizi. Ioan Crișan a cumpărat o fostă topitorie de cânepă la Iratoșu, la 7 km de Arad și a amenajat 22 de bazine unde a început să crească somn african cu dimensiuni cuprinse între 250 g - 15 kg. Se pare că primii pești i-a adus dintr-o crescătorie din Ungaria. Afacerea cu somn a început-o în luna decembrie a anului 2007.

 

 

×
Subiecte în articol: Ioan Crișan asasinare explozibil
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close