Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ministrul Economiei, lămuriri despre introducerea salariului minim european în România

Ministrul Economiei, lămuriri despre introducerea salariului minim european în România

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre salariul minim european.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Ian 2024   •   20:05

Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei, declară că în privinţa salariul minim european soluțiile trebuie găsite împreună cu mediul de afaceri.

"Atâta timp cât nu vom ajunge la o convergenţă cu salariul minim european, fenomenul migraţiei economice va continua", spune ministrul Economiei.

"Cred foarte mult în dialogul pe care trebuie să-l avem continuu cu mediul de afaceri. Trebuie să găsim soluțiile împreună", a mai spus Radu Oprea.

Salariul minim european ar putea fi introdus în România de anul viitor. 

Citeşte şiŢara din Europa cu cel mai mare salariul minim. Este de șase ori superior celui din România

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim este în scădere. În ianuarie 2024 sunt cu 17% mai puţine contracte de muncă plătite cu salariul minim faţă de ianuarie 2023.

Numărul contractelor de muncă plătite cu sa­la­riul minim pe eco­no­mie a ajuns la aproape 1,55 milioane în luna ia­nuarie a acestui an, conform datelor transmise de Inspecţia Muncii, la solicitarea Ziarului Financiar.

Faţă de anii precedenţi se vede o scădere a numărului acestor contracte. 

Numărul mediu de contracte de muncă este peste 6,7 milioane, după cum arată datele de la Ministerul Muncii, astfel că cei plătiţi cu salariul minim pe economie reprezintă puţin peste 22% din totalul contractelor de muncă din economia locală.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close