Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ministrul Economiei, soluţii pentru România: "Trebuie să facem asta acum, nu mâine" | Ce oportunităţi de dezvoltare avem în raport cu Ucraina

Ministrul Economiei, soluţii pentru România: "Trebuie să facem asta acum, nu mâine" | Ce oportunităţi de dezvoltare avem în raport cu Ucraina

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre oportunitățile României de a se dezvolta, mai ales în contextul războiului Rusiei în Ucraina. Iată ce nu trebuie să ratăm în perioada următoare.

Ministrul Economiei, soluţii pentru România: "Trebuie să facem asta acum, nu mâine" | Ce oportunităţi de dezvoltare avem în raport cu Ucraina
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    04 Aug 2022   •   20:34

Întrebat care e cel mai mare pericol pentru economia românească în acest moment, ministrul Economiei, Florin Spătaru a spus: 

"Cel mai mare pericol este să nu țină pasul cu transformarea tehnologică, pe care, în acest moment, o vedem la nivel european.

Trebuie să accelerăm investițiile, trebuie să sprijinim companiile care funcționează în România sau potențialii investitori să continue să investească.

"Trebuie să investim acum și nu mâine"

Și aici nu vorbim doar de investiții noi, aici vorbim de schimbarea acestor echipamente, aducerea de noi tehnologii și, bineînțeles, de un impuls pe care statul român trebuie să-l dea acestor demersuri.

Trebuie să ținem cont de următorul lucru: avem niște obiective foarte ambițioase, în 2050 trebuie să asigurăm această decarbonare, în 2035 vorbim de e-mobilitate.

Pentru a asigura un astfel de demers trebuie să investim acum și nu mâine.

Ministerul Economiei a venit cu această schemă de ajutor de stat. Săptămâna viitoare vom veni cu 2 alte acte normative în sprijinul economiei românești.

"Războiul în Ucraina este o oportunitate de dezvoltare"

Aceste demersuri trebuie implementate cât mai repede posibil", a spus ministrul Economiei la Antena 3.

Întrebat apoi cât de mult ne încurcă războiul, atât de aproape de noi, Florin Spătaru a spus: 

"Considerați că este o oportunitate. Efectele acestui război pentru economia românească ar putea reprezinta o oportunitate de dezvoltare.

De asemenea, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a sprijini prin investițiile pe care le facem și dezvoltarea ulterioară a Ucrainei și reconstrucția Ucrainei.

Reconstrucția Ucrainei în România a început cu prima zi de război. De ce a început așa?

Pentru că atunci am reușit să aducem și să asigurăm condițiile de trai necesare pentru refugiați. Pentru că asigurăm în acest moment condiții pentru tineri să intre în școlile românești, să le fie recunoscute aceste certificate, pentru că împreună cu ei vom putea reconstrui Ucraina", a spus Ministrul Economiei, Florin Spătaru în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close