Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Poate un ministru să trăiască cu 1.750 de lei pe lună? Răspunsul lui Marius Budăi

Poate un ministru să trăiască cu 1.750 de lei pe lună? Răspunsul lui Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declară că nu ar putea trăi cu 1.750 de lei pe lună.

Poate un ministru să trăiască cu 1.750 de lei pe lună? Răspunsul lui Marius Budăi
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    27 Apr 2022   •   21:38

Marius Budăi a fost întrebat de un pensionar, miercuri seara, la Antena 3, dacă ar putea trăi cu 1.750 de lei pe lună. "Nu! Este aceeași întrebare pe care eu am adresat-o în deschiderea discuțiilor cu Comisia Europeană și OECD atunci când am justificat de ce strig de nebun, spuneau unii, că 9,4 nu este suficient.(...) 

Am întrebat tranșant, direct, ferm, fără niciun fel de ezitare: pensia minimă este 200 de euro, salariul minim este 300 de euro. Dragii mei comisari, dragii noștri europeni, ați putea trăi cu 200 sau 300 de euro pe lună? Au pus capul jos și au recunoscut că nu ar putea trăi cu acești bani", a răspuns Marius Budăi.

O pensionară l-a întrebat pe ministrul Muncii dacă ar putea majora pensiile mici.

"Este neconstituțional și nelegal să mărim pensiile diferențiat pentru că am încălca principiul contributivității. Dar pentru pensia minimă, am majorat-o cu 25% de la 1 ianuarie.

Pentru pensiile mici avem aceste măsuri care se vor aplica până la sfârșitul de an, din două în două luni, vor intra în vigoare din iunie, se vor face imediat cum există posibilitatea, plățile, nu va exista să nu se plătească și să fie prinsă și luna iunie, indiferent când se va face plata.

Suntem în perioada de discuții cu Comisia Europeană, ne închidem pe majoritatea discuțiilor, deci nu există probleme aici", a răspuns Marius Budăi.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensionar
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close