Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii O româncă l-a întrebat pe ministrul Muncii de ce lucrăm mai mult pentru stat decât pentru noi. Ce îi răspunde Marius Budăi

O româncă l-a întrebat pe ministrul Muncii de ce lucrăm mai mult pentru stat decât pentru noi. Ce îi răspunde Marius Budăi

Marius Budăi a afirmat în această seară, în emisiunea 'În fața națiunii', de la Antena 3, că taxarea pe muncă în România nu este cea mai mare din UE. Ministrul Muncii a răspuns astfel unei întrebări transmise de o telespectatoare.

O româncă l-a întrebat pe ministrul Muncii de ce lucrăm mai mult pentru stat decât pentru noi. Ce îi răspunde Marius Budăi
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    27 Apr 2022   •   21:12

"În momentul de față mai mult lucrăm pentru stat decât pentru noi. De acum cum va fi: tot așa sau mai rău?", este mesajul telespectatoarei Antena 3.

"Eu cred că aici trebuie un cumul de măsuri, nu una singură. Nu cred că este suficientă doar scăderea de contribuții. E foarte simplu să spui la nivel populist 'contribuții zero'. Rezolvă ceva? Nu rezolvă nimic.

Poate îmbunătățește un sistem, dar dezechilibrezi cu totul și cu totul alte sisteme: bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, al sănătății și așa mai departe. Pe de altă parte, dacă vorbim doar de taxarea pe muncă, putem spune că este într-adevăr mai mare, dar nu este cea mai mare din Uniunea Europeană.

Dacă vorbim de fiscalitate, per total, veți vedea că fiscalitatea în România este mult-mult în spatele multor țări din Uniunea Europeană. Deci, trebuie văzută fiscalitatea la pachet - și pe muncă și pe societatea comercială.

Marius Budăi, despre cum vor putea solicita românii sprijin de la Guvern: "Avem în vedere şi aceste soluţii"

Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat cum vor putea românii accesa măsurile de ajutor în cazul în care nu au fost identificați acum în baza de date.

"Astăzi am stat cu domnul ministru Boloş foarte multe ore ca să ne uităm exact, astfel încât să nu pierdem niciun euro din măsurile pe care le putem deconta acum din fondurile europene, să nu pierdem din vedere niciun cetăţean care are nevoie de sprijinul nostru.

Pentru că sunt foarte multe situaţii pe care trebuie să le prevedem în documentele care urmează. În majoritatea situațiilor vor scoate orice fel de birocrație.

Mă gândesc la o formulă şi am discutat cu echipa tehnică şi o să o propun mâine domnului ministru Boloş ca în acele cazuri pe care noi nu le-am descoperit din bazele de date şi sunt cetăţeni care s-ar încadra la astfel de măsuri şi noi nu i-am descoperit să le dăm posibilitatea ca printr-o declaraţie pe propria răspundere sau printr-o cerere să vină să se adreseze şi retroactiv de la 1 iunie să primescă aceste măsuri", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi la emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close