Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Badea, mesaj pentru FMI: ”Nu dau doi bani găuriți”

Mircea Badea, mesaj pentru FMI: ”Nu dau doi bani găuriți”

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, a venit astăzi la Bucureşti, pentru a analiza recentele evoluţii economice şi financiare şi pentru o revizuire a prognozelor macroeconomice. Mircea Badea a fost provocat, În faţa Naţiunii, să îşi spună părrerea despre organismul financiar internaţional.

de Georgiana Adam    |    29 Ian 2024   •   20:09

Misiunea FMI este  condusă de Jan Kees Martijn și are ca scop analiza recentelor evoluţii economice şi financiare şi revizuirea prognozelor macroeconomice.

Ultima vizită la Bucureşti a echipei FMI, condusă de Martijn, şeful misiunii FMI din România, a avut loc în 25 septembrie - 4 octombrie 2023, pentru analiza anuală a economiei.

Citește și: Ministrul Economiei, despre plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat: "Acționăm în zona în care cetățenii României resimt cel mai tare"

Prezent în emisiunea ”În fața națiunii”, unde au fost dezbătute subiecte pe baza recomandărilor Fondului Monetar Internațional, Mircea Badea a fost îndemnat să transmită un mesaj clar pentru FMI.

”Mesajul meu este că nu dau doi bani găuriți pe ce spune FMI-ul, indiferent ce-ar spune, pentru că nu mă interesează deloc, pentru că, în îndelungata experiență cu FMI-ul, s-a dovedit că ei au o singură rețetă la orice.

Ei nu știu decât asta ”tăiete, tăiete, tăiete,” adică să taie tot. S-ar putea ca în anumite cazuri să funcționeze, repet, dar nu sunt foarte interesante practicile astea, știu ce spun”, a declarat Mircea Badea, în cadrul emisiunii ”În fața națiunii”.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea mesaj FMI
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close