Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii O nouă ţeapă de lux cu criptomonede. Români păcăliţi cu peste 200.000 de euro

O nouă ţeapă de lux cu criptomonede. Români păcăliţi cu peste 200.000 de euro

Poliţiştii au efectuat percheziţii în judeţul Braşov şi în judeţul Ilfov la persoane bănuite de înşelăciune cu criptomonede şi de spălare de bani. Prejudiciul cauzat se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

O nouă ţeapă de lux cu criptomonede. Români păcăliţi cu peste 200.000 de euro
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2023   •   12:05

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat șase percheziții în localitățile Râșnov și Harman, din județul Brașov și comuna Ștefănești de Jos din județul Ilfov, la sediile unor societăți comerciale, domiciliile unor persoane și la locul de muncă al uneia dintre acestea.

Două mandate de aducere au fost puse în executare într-o cauză privind săvârșire infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021- mai 2022, persoanele bănuite ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, prin prezentarea unor proiecte de investiții în criptomonede, dar acestea nu ar mai fi fost realizate. 

Sumele de bani încasate fraudulos ar fi fost folosite pentru achiziționarea unor active prin persoane interpuse, în scopul ascunderii și disimulării adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

În cadrul perchezițiilor efectuate s-a urmărit descoperirea și ridicarea unor înscrisuri folosite și emise în activitatea infracțională, a unor medii de stocare, precum și a unor valori asupra cărora urmează să se instituie măsuri asigurătorii.

×
Subiecte în articol: criptomonede teapa frauda oameni pacaliti
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close