Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Organizatorii Untold, după ultimele măsuri de relaxare anunțate: "E greu de crezut că poți să implementezi distanțarea în timpul unui spectacol"

Organizatorii Untold, după ultimele măsuri de relaxare anunțate: "E greu de crezut că poți să implementezi distanțarea în timpul unui spectacol"

Nouă relaxare de la 1 iulie ar putea fi, de fapt, o mare piedică pentru organizatorii de concerte și festivaluri. La evenimentele cu peste 2500 de persoane, toți participanții trebuie să fie vaccinați și să poarte masca de protecție, într-un perimetru de 1 mp de persoană. Eduard Chereji, director de comunicare Untold, a vorbit, la Antena 3, despre condițiile de desfășurare a evenimentului programat pentru luna septembrie.

Organizatorii Untold, după ultimele măsuri de relaxare anunțate: "E greu de crezut că poți să implementezi distanțarea în timpul unui spectacol"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    24 Iun 2021   •   20:24

"Se permite organizarea festivalurilor. Desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concerte, evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2500 spectatori, dacă se asigura 1mp pentru fiecare persoană, precum și cu purtarea măștii de protecție, doar persoane vaccinare împotriva virusului.", a anunțat premierul Florin Cîțu.

"Sperăm că autoritățile să completeze această măsură, și iată că avem și astăzi o măsură care mai relaxează oarecum lucrurile, și anume aceea că s-a mai redus distanțarea, de la 2 mp, la 1 mp. Și sperăm că, până la momentul în care se va organiza festivalul, în septembrie, să mai apară astfel de măsuri. Cu toții ne dorim să avem un eveniment în siguranță dar, în același timp, să fie accesibil tuturor.", a spus Edy Chereji, la Antena 3.

"În cazul unui eveniment de amploarea unui festival nu ai cum să măsori această distanță. Poți maxim să te gândești la o capacitate pe care să o acomodezi care să însemne numărul de participanți x 1 mp pentru fiecare. Și să te asiguri că ai o suprafață suficient de are încât să oferi această distanțare. Mai departe, să o implementezi în timpul unui spectacol, vine greu de crezut că acest lucru se poate întâmpla.", a adăugat acesta.

"Poate pentru unii oameni, care până acum nu au avut un motiv de a se vaccina, festivalul va fi un motiv suficient. În privința celorlalte măsuri, cum e distanțarea, purtarea măștii, încă așteptăm și noi din partea autorităților norme despre cum se vor aplica."

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close