Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Pasager, despre cursele aeriene deviate din cauza condiţiilor meteo extreme din Iaşi: "Ne-au minţit şi ne-au lăsat în câmp cu copii de două luni"

Pasager, despre cursele aeriene deviate din cauza condiţiilor meteo extreme din Iaşi: "Ne-au minţit şi ne-au lăsat în câmp cu copii de două luni"

Un pasager al cursei Charleroi-Iaşi care a fost redirecţionată spre aeroportul din Satu Mare din cauza condițiilor meteo nefavorabile a vorbit la Antena 3 despre cum au fost tratați de compania aeriană care le-ar fi promis că vor ajunge în siguranţă la destinaţie.

Pasager, despre cursele aeriene deviate din cauza condiţiilor meteo extreme din Iaşi: "Ne-au minţit şi ne-au lăsat în câmp cu copii de două luni"
Sursa foto: Nick Dascălu
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iul 2021   •   21:05

Meteorologii au emis luni seara o avertizare Cod roșu de furtuni pentru mai multe localități din județul Iași. Traficul aerian a fost dat peste cap. Mai exact, cursa Bruxelles-Iași a fost redirecționată pe aeroportul din Satu Mare.

De asemenea, zborul Bergamo-Iași a fost direcționat pe aeroportul din Bacău, iar două aeronave București -Iași, care are 69 de pasageri şi București - Timișoara cu 112 pasageri, au fost nevoite să se reîntoarcă pe aeroportul din Otopeni.

Un pasager aflat la aeroportul din Satu Mare a povestit pentru Antena 3 situaţia în care a fost pus să aştepte mai bine de două ore în exteriorul aeroportului fără ca nimeni să îi comunice clar atât lui cât şi altor pasageri care au şi copii de numai două luni soluţii pentru a ajunge la destinație în siguranță.

„În momentul de față suntem de aproape două ore în exteriorul aeroportului din Satu Mare. Nu am intrat în aeroport suntem ca să citez pe directorul aeroportului, "suntem fizic în România dar nu și legal".

Am zburat aici cu compania Wizz Air care, deși inițial în timpul detour-ului ne-a comunicat că în momentul în care furtuna se va liniștii vom putea încerca din nou să mergem la Iași.

Odată ajunși aici ni s-a spus că va trebui să coborâm și ulterior s-a spus că niște autocare care încă nu au apărut ar urma să poată să ne ducă la Iași. Ceea ce înseamnă 10 ore cu copiii, dintre care unii de două luni. Este incredibil și inadmisibil la ora actuală ce se întâmplă.

„Pilotul ne-a mințit şi se ascunde în avion”

„Pilotul încă se ascunde în avion. Doi reprezentanți ai poliției locale și doi de la Poliția de Frontieră împreună cu un echipaj suplimentar încearcă să creeze o zonă de barieră pentru oamenii care sunt complet nemulțumiți de oferta pusă la dispoziție de Wizz Air, să creeze o zonă de buffer, presupun să nu intrăm înapoi în avion, altfel nu înțeleg de ce sunt protejați.

Peste 100 de pasageri așteaptă soluţii

Pilotul a mințit de față cu zeci de oameni martori că vom încerca să zburăm din nou la Iași numai că odată ajunși aici a schimbat complet povestea și a spus că și a terminat orele de program și, în consecință, nu mai poate să zboare.(...) Totul se rezuma la bani! Compania Wizz Air nu vrea să își asume responsabilitatea pentru noi. Ne-a lăsat ca pe niște vite în aeroport pe câmp și nimeni nu știa absolut nimic", a spus Nick Dascălu pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: pasager cursa aeriana Iași Satu Mare cod rosu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close