Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii PNL vine cu propria variantă de creștere a pensiilor. Pensionarii care s-ar putea bucura în curând de mai mulți bani

PNL vine cu propria variantă de creștere a pensiilor. Pensionarii care s-ar putea bucura în curând de mai mulți bani

Ședință crucială la PNL, în această seară. Conducerea liberală a pus sub lupă măsurile care au fost lansate de PSD, unele aprobate de Guvern, cum ar fi impozitarea contractelor part-time, dar și subiectul pensiilor. Iar aici PNL vine cu propria variantă de majorare.

PNL vine cu propria variantă de creștere a pensiilor. Pensionarii care s-ar putea bucura în curând de mai mulți bani
Sursa foto: gov.ro
de Gabriel Dano    |    02 Aug 2022   •   20:33

Acum, liberalii se pare că nu sunt de acord cu propunerea PSD privind prețul reglementat la energie.

"Florin Cîțu a criticat măsura privind taxarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie. Vorbim despre 390.000 de astfel de contracte part-time pentru care vor trebui plătite contribuții la nivelul salariului minim pe economie.

Florin Cîțu a spus că nu este o măsură liberală și a criticat actuala conducere a PNL pentru faptul că a fost de acord cu această propunere venită din partea social-democraților. Foarte multe nemulțumiri și legate de măsurile care ar trebui luate privind pensiile. Mai exact, nemulțumiri legate de faptul că Partidul Social Democrat a confiscat această temă în spațiul public, iar liberalii ar trebui să fie mult mai vocali.

Cel puțin asta spunea fostul ministru al muncii din partea Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, cea care spunea că PNL ar trebui să vină și să spună că ar trebui majorate pensiile mici și pensiile medii și că ar putea să se întâmple acest lucru chiar din această toamnă, asta în condițiile în care se discuta la nivelul coaliției de guvernare despre o majorare cel puțin cu rata inflației abia anul viitor, iar premierul Nicolae Ciucă, în spațiul public era reticent. Spunea 'haideți să așteptăm mai întâi rectificarea bugetară, să vedem exact care sunt resursele de care dispune statul român. Tot Raluca Turcan spunea că tot PNL ar trebui să vină și să spună că ar trebui să crească plafonul până la care pensionarii sunt scutiți de plata impozitului. În acest moment, pensionarii cu pensia mai mică de 2.000 de lei nu plătesc impozit pe venit. La nivelul coaliției de guvernare se ia în calcul ca acest plafon să crească până la 3.000 de lei", a spus reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache.

Încă de acum două săptămâni, social-democrații spuneau că trebuie reluată în cadrul coaliției de guvernare discuția privind revenirea la o piață reglementată în ceea ce privește energia și gazele naturale. Potrivit unor surse din Partidul Național Liberal, liberalii nu susțin această măsură propusă de cei din Partidul Social Democrat. O variantă luată în calcul de PNL este aceea în care să fie supraimpozitate profiturile furnizorilor.

În special, sunt vizați intermediarii, cei care cumpără și revând energie. Cei din Partidul Național Liberal spun că nu se justifică reglementarea unui preț, cel puțin în privința gazelor, pentru că deja această piață este reglementată. Toate aceste subiecte ar fi trebuit să fie tranșate într-o ședință a coaliției de guvernare săptămâna aceasta. Ea a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: pensii guvern impozite
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close