Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Povestea milionarului român, Nelu Bălan, al cărui restaurant a ajuns printre preferatele starurilor din SUA

Povestea milionarului român, Nelu Bălan, al cărui restaurant a ajuns printre preferatele starurilor din SUA

Nelu Bălan, românul care a ajuns milionar şi patronul unui restaurant de lux în New York, a murit subit, lăsând un gol imens în rândul familiei, prietenilor dar şi românilor din SUA care i-au trecut pragul. Iată povestea sa.

Povestea milionarului român, Nelu Bălan, al cărui restaurant a ajuns printre preferatele starurilor din SUA
Sursa foto: nello.com | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   21:12

Decesul fulgerător al milionarului Nelu Bălan a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că românul nu era cunoscut cu vreo afecţiune.

El a creat povestea restaurantului "Nello" din New York, pornind de l-a o cârciumioară mică și simbolică la care veneau românii plecați în Statele Unite, în special cei din New York, să mănânce ceva tradițional românesc.

Cu timpul, Nelu Bălan a reușit să facă restaurantul de succes și a devenit unul din cele mai exclusiviste restaurante din New York.

Numeroase relatări de presa din Statele Unite menţionează figuri legendare care i-au trecut pragul restaurantului, de la Arnold Schwarzenegger, Donald Trump, Joe Biden și multe alte figuri din lumea artistică americană.

 În 2009, Jay-Z și Beyonce i-au lăsat un bacșiș de 500 de dolari, după ce au mâncat la "Nello". Cei doi au mai fost surprinși de foarte multe ori în fotografii alături de român. Aşa ajuns să fie cunoscut ca „cel mai șmecher român din New York”

Nu doar vedetele din Statele Unite mergeau la restaurantul lui Nelu Bălan. Toți artiștii români care ajungeau la New York îi călcau pragul. Unul dintre clienții fideli ai restaurantului deținut de român era oligarhul Roman Abramovici, fostul patron al clubului de fotbal Chelsea.

Acesta obișnuia să iasă des la "Nello", iar nota de plată pentru unul din prânzurile miliardarului rus a fost de peste 47.000 dolari. Faima restaurantului Nelu a determinat publicația New York Times să își trimită criticii culinari.

În 2010, Sam Sifton, unul dintre cei mai aspri critici, a mers să ia masa la restaurantul românului. Sam Sifton nu a fost încântat de experiența de la "Nello". Acesta a spus că mâncarea a fost banală, iar patronul are un aspect extrem de neîngrijit.

A murit Nelu Bălan, milionarul care deţinea unul din cele mai scumpe restaurante din New York

Vestea morţii românului a picat ca un trăsnet peste familie, dar și peste cei care au avut ocazia să-l întâlnească.

Ștefan, fratele lui Nelu Bălan, a dezvăluit unde aveau loc întâlnirile cu românul stabilit peste Ocean în perioada în care era în viață, dar și cine se va ocupa de acum de afaceri.

"Aveam o relație foarte bună, extraordinară. Eu locuiesc în România, el în America, iar eu am fost o singură dată în America, dar ne mai întâlneam la Istanbul. Are o fată și un băiat. Acolo venea să-i vadă și ne mai întâlneam acolo. Eu nu știu să fi avut probleme de sănătate.

Avea o viață ordonată, echilibrată, nu fuma, nu bea nimic de genul ăsta. De afacerile din America se vor ocupa fetele lui. Acolo va fi și înmormântat, dar eu nu mai am viză, iar cu viza merge greu. Acum nici nu o să se rezolve până sâmbătă, a declarat Ștefan Bălan pentru cancan.ro.

Joe Biden, unul din clienții fideli ai restaurantului "Nello"

Joe Biden a de venit clientul restaurantului "Nello" încă din perioada în care era vicepreședinte SUA şi a fost descris ca fiind un client fidel, deloc pretențios. 

"Când a mers în România, prin 2014, m-a întrebat unde poate merge să mănânce în Bucureşti. Și l-am trimis la barul meu, la Valentin Selejan", spunea Nelu Bălan într-un interviu pentru Antena 1.

×
Subiecte în articol: milionar român New York
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close