Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Preşedintele Poloniei dă vina pe germani pentru că nu au ajuns tancuri în Ucraina: "Au o problemă serioasă cu furnizarea"

Preşedintele Poloniei dă vina pe germani pentru că nu au ajuns tancuri în Ucraina: "Au o problemă serioasă cu furnizarea"

Preşedintele Poloniei dă vina pe Germania pentru că Tancurile Leopard nu au ajuns încă în Ucraina.

Preşedintele Poloniei dă vina pe germani pentru că nu au ajuns tancuri în Ucraina: "Au o problemă serioasă cu furnizarea"
Sursa foto: Hepta | AdMedia / Burzykowski Damian/Newspix/ABACA
de Ştefan Petrică    |    22 Feb 2023   •   20:07

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a spus într-un interviu că nemţii nu au pus la dispoziție piese de schimb pentru tancurile pe care le produc şi deși soldații ucraineni se pregătesc deja în Polonia pentru folosirea lor, nu au cum să le primească până când întreg lanțul tehnic de aprovizionare nu este pus la punct.

"Încă mai avem MiG-29, piloții ucraineni sunt pregătiți să le opereze astăzi. Întrebarea este când vor fi pregătiți piloții ucraineni să piloteze avioane moderne la standardele NATO, cum ar fi F-16, sau Mirage, avioane franceze, sau Eurofighter, sau orice alt tip de aparate moderne.

Acesta este un semn de întrebare. Când vor fi pregătiți piloții ucraineni să facă acest lucru. Pentru că pregătirea unui pilot este mult mai complicată și mult mai lungă decât pregătirea pentru un avion-cisternă. Așadar, așa stau lucrurile.

Așadar, iată un semn de întrebare: când va fi Ucraina pregătită cu forțe proprii pentru a folosi astfel de avioane?", a spus Andrzej Duda într-un interviu pentru CNN.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, reacţie în scandalul canalului Bâstroe: "Politicienii s-au inflamat fără să ştie ce se întâmplă de fapt"

Întrebat de Christiane Amanpour, realizator CNN, când vor ajunge tancurile Leopard din Polonia în Ucraina, Duda a răspuns:

"Suntem pregătiți să ne trimitem tancurile. Tancurile noastre sunt gata să fie trimise. Chiar acum, instruim în Polonia soldații ucraineni pentru ca aceștia să fie capabili să opereze aceste tancuri.

Sunt ușor surprins de răspunsul pe care vi l-a dat cancelarul Scholz. Sper că și ei sunt pregătiți cu Leopardurile lor. Pentru că, sincer, avem probleme serioase cu obținerea de piese de schimb pentru tancuri, piese de schimb din Germania.

Nu numai noi, aceste probleme sunt destul de frecvente. Și alte țări au probleme cu Leopard, pentru că germanii au o problemă serioasă cu furnizarea de piese de schimb. Noi nu înțelegem această situație, dar așa stau lucrurile", a mai spus preşedintele Poloniei. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close