Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii PSD și PNL merg pe liste comune la sectoarele din Capitală

PSD și PNL merg pe liste comune la sectoarele din Capitală

PSD și PNL au decis să meargă pe liste comune în cadrul alegerilor locale din sectoarele Capitalei.

PSD și PNL merg pe liste comune la sectoarele din Capitală
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   19:34

Update 21:15 PSD și PNL, o nouă amânare în stabilirea candidatului/candidaților pentru Primăria Capitalei.

PSD și PNL nu au ajuns la un acord, nici joi seara, în privința candidatului sau a candidaților pentru Primăria Capitalei.

Cele două formațiuni politice vor participa împreună la alegerile din cele 6 sectoare, spun sursele citate.

Deocamdată, nu se cunoaște soarta candidaților la sectoarele 1, 2 și 5.

Robert Negoiță (sectorul 3), Daniel Băluță (sectorul 4) și Ciprian Ciucu (sectorul 6) vor fi susținuți de ambele partide.

Coaliția a avut, joi seară, o nouă ședință, în urma căreia PSD și PNL urmau să stabilească dacă merg sau nu cu același candidat la Primăria Capitalei.

Știre inițială

PSD și PNL au decis să meargă pe liste comune în cadrul alegerilor locale din sectoarele Capitalei.

Această decizie a fost luată joi, după ședința de coaliție.

Premierul a precizat, înainte de şedinţa de Guvern, pentru presa prezentă la Palatul Victoria, că în cazul în care liderii coaliţiei vor stabili ca PSD şi PNL să meargă cu candidaţi separaţi la alegerile locale pentru funcţia de primar general al Capitalei, atunci PSD o va susţine pe Gabriela Firea, iar PNL pe Sebastian Burduja.

Ciolacu a subliniat că în cazul în care decizia va fi un candidat comun, atunci acesta va fi o altă persoană susţinută de PSD şi PNL.



Totodată, premierul a punctat că PSD nu-l susţine pe Cristian Popescu Piedone pentru funcţia de primar general şi, din discuţiile avute cu liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, nici PNL nu va susţine o astfel de candidatură.

Ultimul sondaj INSCOP răstoarnă clasamentul

Un nou sondaj realizat de INSCOP, care măsoară intenția de vot a românilor la alegerile europarlamentare și locale, dar și opinia despre candidatura PSD și PNL pe liste comune la europarlamentare și separat la locale, răstoarnă clasamentul.

Potrivit sondajului INSCOP, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, în aceeași zi cu alegerile locale, 59,1% dintre români au spus că sigur vor merge la vot. 

În același timp, 12,5% au răspuns că ”sigur nu” vor merge la vot.

Respondenții au fost întrebați și ce părere au despre decizia PNL şi PSD ca la alegerile europarlamentare să candideze pe liste comune, iar la alegerile locale sa candideze separat.

51.3% dintre respondenți au o părere proastă despre această decizie, în timp ce 36.9% din totalul populaţiei are o părere bună despre această decizie, iar 10.8% nu ştiu sau nu pot aprecia, iar 1% nu răspund.

Pe primul loc în preferințele românilor se clasează alianța PSD-PNL, cu 43.7%

Pe locul al doilea se clasează AUR, cu 20.6% din voturi.

13.7% dintre respondenți vor vota cu Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, FD), pentru SOS România ar vota 6.4% dintre români, iar pentru UDMR ar vota 3.9% dintre alegători. 

La alegerile locale, în schimb, pe primul loc în preferințele românilor se clasează PSD, cu 30.6%, urmat de PNL, cu 25.6% și AUR, cu 17.4%.

9.8% dintre respondenți vor vota cu Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei), 4.3% cu SOS Romania, 4% cu UDMR, 3.1%cu  Alianţa AER (Partidul Verde, Partidul Ecologist Român), 2.4% cu Partidul Pro România, iar 2.7% cu alt partid.

 

×
Subiecte în articol: alegeri 2024 PSD PNL
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close