Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Pumnul lovește, indiferența ucide. Nicoleta a fost ucisă cu ordinul de protecție în mână!

Pumnul lovește, indiferența ucide. Nicoleta a fost ucisă cu ordinul de protecție în mână!

Avea 38 de ani și era mamă! Nicoleta avea doi copii care astăzi o caută prin cer. Un băiat și o fată care nu întreabă de tată. Doi copii care, poate, astăzi ar fi avut un alt destin dacă ordinul de protecție nu ar fi fost doar o bucată de hârtie.

Pumnul lovește, indiferența ucide. Nicoleta a fost ucisă cu ordinul de protecție în mână!
de Carmina Pricopie    |    Maria Coman    |    07 Oct 2021   •   20:31

...Doi copii pentru care statul român nu a făcut și nu face nimic. Nici măcar nu le dă pensie de urmaș și nu le permite dreptul de a dezbate succesiunea. Ei sunt doi dintre orfanii speciali ai violenței domestice.

Mătușa lor, Maria Magdalena, a ales să vorbească în exclusivitate într-un nou episod al campaniei "Pumnul lovește, indiferența ucide", pentru ca femei ca Nicoleta să nu mai ajungă la doi metri sub pământ. Și pentru ca orfani ca ai ei să nu mai fie umiliți de stat.

- Ştiaţi de relaţia tensionată pe care o avea cu soţul?
- Aflasem de prea puţin timp. De vreo câteva luni aflasem de treaba asta.
- Vă povestea ea?
- A început să ne povestească abia de când a fost incidentul de la grădiniţă, de când a fost bătută cu bâta de baseball.

Îi era teamă de el şi credea că este în pericol. De-asta a şi cerut ordin de protecţie şi l-a şi obţinut. Iniţial nu a văzut cine a bătut-o cu bâta de baseball. Şi-a dat seama abia după ce s-a externat din spital şi a găsit în sufragerie o pereche de pantaloni pătaţi de sânge. Era sângele ei, iar pantalonii erau ai celui cu care avea doi copii. Şi i-a dus la Poliţie, la secţia 8. Iar Secţia 8 a deschis un dosar penal. Se întâmpla la începutul lui noiembrie 2017.

Până a fost ucisă, dosarul a zăcut în secţie. Criminalul a fost audiat o singură dată, pentru că s-a dus el la Poliţie să mărturisească, să se descarce. Şi şi-a ucis soţia cu ordinul de protecţie în mână. Nimeni nu l-a pus sub acuzare până în ziua crimei: 26 ianuarie 2018. E ziua care şi acum o ţine captivă pe fetiţa lor.

Un copil traumatizat pe viața după ce și-a văzut mama ucisă sub proprii ochi

Fetiţa a văzut. A văzut-o pe mama ei care deja era inconştientă, l-a văzut pe tatăl ei cu cuţitul în mână, a văzut uşa distrusă la birou.

- A rămas cu sechele mari.
- Câţi ani avea fetiţa atunci?
- 5 ani jumate. Ea gândeşte ca un copil la 5 ani jumătate, la 9 ani pe care-i face luna viitoare.
 - Unde este ea acum?
-La mine.
- Şi mai avea un copil.
-Da. Un băieţel de un an jumate, care este la sora mea.

Fetița a mers la 6 psihologi până când s-a găsit un terapeut compatibil. A fost internată și la psihiatrie. Da. Diagnosticul este .... TRAUMĂ.
O durere cumplită dincolo de cuvinte, dar care trebuie spusă, pentru că în faţa televizoarelor sunt şi alte femei ca ea.

Despre mama sa, fetița știe că nu mai este...

"Ştie că nu este. Atunci când a fost situaţia eu am luat-o şi i-am explicat că mama ei a devenit un înger, că noaptea o putem vedea sub formă de stea şi că a ales ca eu să fiu mama ei de pe pământ şi să pot avea grijă de ea în continuare", povestește sora Nicoletei.

Statul român mai mult a încurcat decât a ajutat

Iar el, cel care i-a luat mama a primit o pedeapsă de 21 de ani de închisoare. Instanța a acordat și niște daune, dar nu au ajuns la surorile Nicoletei. Dimpotrivă...  

Surorile Nicoletei au preluat toate poverile pe umerii lor. Au început cu creditul ipotecar de 100-120 de euro pe lună la apartamentul celor doi din Bucureşti. Ar vrea să le rămână copiilor, dar pentru asta trebuie să dezbată succesiunea. Iar birocrația din România nu a permis încă acest lucru până acum. 

Statul acordă doar 600 lei lunar pentru copiii aflați în plasament. Pentru a obține alocația copiilor a fost nevoie de un an întreg de cereri, formalități, drumuri, nervi întinși la maximum. Cât privește pensia de urmaș, copiii vor putea beneficia de ea abia după ce vor împlini 18 ani. 


Cum arată viaţa după o relaţie eşuată, ce soluţii sunt pentru a ieşi din capcana violenţei domestice aflaţi din episodul următor al campaniei "Pumnul loveşte, Indiferenţa ucide".

Uitaţi-vă bine! Şi luaţi atitudine. Noi, cu toţii, putem schimba ceva! Dacă sunteţi sau aţi fost într-o situaţie dificilă, dacă vreţi să împărtăşiţi experienţa personală cu alte femei captive în relaţii abuzive, dacă vreţi să semnalaţi ignoranţa autorităţilor sau dimpotrivă, va invitam să ne scrieţi pe adresa noastră de e-mail [email protected].

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close