Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Răsturnare de situație în cazul afaceristului român Dan Petrescu, mort la Milano

Răsturnare de situație în cazul afaceristului român Dan Petrescu, mort la Milano

În exclusivitate pentru Antena 3 CNN, avem primele concluzii ale anchetei în cazul lui Dan Petrescu, cel care a căzut cu avionul în Italia.

de Naty Badea    |    05 Feb 2024   •   21:11

Procurorii italieni, împreună cu Agenția Internațională pentru Siguranța Zborurilor au ajuns la concluzia că avionul s-a prăbușit din cauza unei erori umane.

Așadar, în urma expertizelor, nu s-a găsit nicio defecțiune tehnică, la mai bine de doi ani și jumătate de la momentul în care Dan Petrescu, soția și fiul său au murit în accidentul de avion din Italia.

După ce vor fi prezentate concluziile expertizei în mod oficial, procurorii vor clasa cazul penal, întrucât toți cei implicați sunt decedați.

Concluziile acestui raport vor fi trimise în Franța și în România, cele două țări în care există procese civile, pentru a merge mai departe cu despăgubirile pentru familiile victimelor și moștenirea decedaților.

Filmul catastrofei aviatice în care a pierit Dan Petrescu

În data de 3 octombrie 2021 un breaking news anunța prăbușirea unui avion în San Donato Milanese, în provincia italiană provincia Milano.

La manșa aparatului era unul dintre cei mai bogați români, Dan Petrescu, a cărui avere s-ar apropia de 3 miliarde de euro. În avion se aflau și soția și fiul său, împreună cu alți cinci prieteni. Tocmai ce-l creștinaseră pe cel mai mic dintre pasageri, Rafael, și se îndreptau spre Sardinia pentru petrecerea de botez.

Niciunul dintre ei nu a supraviețuit. Avionul lor s-a prăbușit prăbușește în mod dramatic, aproape perfect vertical, iar acesta este primul semn greu de întrebare cu privire la ce s-a întâmplat, de fapt, cu aparatul. Petrescu nu anunțase nicio problemă turnului de control, după cum a dezvăluit investigatorul din acest caz.

Radarul a semnalat o anomalie care a precedat prăbușirea iar mai multe clipuri au surprins avionul care era deja în flăcări atunci când a avut loc impactul. La contactul violent cu solul, aeronava a explodat.

Mulți s-au întrebat dacă accidentul nu a fost provocat, având în vedere cine se afla în avion. Experții în aviație au evocat o defecțiune a motorului sau o stare medicală acută a pilotului, poate chiar un infarct, având în vedere că omul de afaceri trecuse printr-o luptă cu cancerul.

×
Subiecte în articol: Dan Petrescu Italia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close