Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii "Va trebui să ne obișnuim cu gândul unui război de apărare!" | O țară NATO care sprijină masiv Ucraina avertizează că Rusia ar putea ataca Alianța Nord Atlantică

"Va trebui să ne obișnuim cu gândul unui război de apărare!" | O țară NATO care sprijină masiv Ucraina avertizează că Rusia ar putea ataca Alianța Nord Atlantică

O importantă țară NATO trage un semnal de alarmă și evocă o posibilă agresiune rusească asupra spațiului Alianței Nord Atlantice.

"Va trebui să ne obișnuim cu gândul unui război de apărare!" | O țară NATO care sprijină masiv Ucraina avertizează că Rusia ar putea ataca Alianța Nord Atlantică
Sursa foto: hepta / DPA Images / Soeren Stache
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   19:22

Germania ar putea fi nevoită să ducă un război defensiv împotriva Rusiei în viitor.

Această perspectivă este susținută de comentariile șefului armatei germane, generalul Carsten Breuer, citat de postul TV Tagesschau.

Șeful armatei germane (foto) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la reînarmarea Rusiei și la comportamentul președintelui Vladimir Putin.

Breuer a subliniat că nu va exista niciun fel de revenire la vremurile dinaintea invaziei ruse în Ucraina.

"Germania va trebui să se obișnuiască cu ideea că, într-o zi, am putea fi nevoiți să ducem un război defensiv", a apreciat generalul.

Întrebat dacă forțele militare germane vor putea face față unui posibil atac rusesc asupra NATO după războiul din Ucraina, Breuer a răspuns:

"Da. Punct. Nu avem alternativă. Ne putem apăra și ne vom apăra".

Europa așteaptă să vadă dacă Trump câștigă alegerile și retrage SUA din NATO

Totuși, șeful Bundeswehr a recunoscut că armata germană nu este bine echipată, în prezent, pentru "apărare națională și aliată", întrucât s-a concentrat pe rezolvarea crizelor internaționale.

El a indicat că există unele "structuri care fac aproape imposibile decizii rapide și țintite".

Comentariile pesimiste ale lui Carsten Breuer vin în contextul în care liderii politici din Europa se tem că Statele Unite s-ar putea retrage din NATO, dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA în 2024.

Germania a fost un aliat puternic al Ucrainei în războiul declanșat de Rusia.

În luna octombrie, ministerul german al Apărării a anunțat un nou pachet de sprijin pentru Kiev, în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de dolari, pentru arme, vehicule și apărare antiaeriană.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close