Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Prima reacţie a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, după reţinerea directorului din subordine: Este inacceptabil!

Prima reacţie a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, după reţinerea directorului din subordine: Este inacceptabil!

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a comentat în cadrul emisiunii "În faţa naţiunii" de la Antena 3, reţinerea directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.), Daniel Manole acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi luare de mită în valoare de 2 milioane de lei.

Prima reacţie a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, după reţinerea directorului din subordine: Este inacceptabil!
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2021   •   20:49

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a precizat că în paralel cu ancheta procurorilor se demara şi o anchetă a Corpului de Control la instituţia pe care o conduce tocmai pentru a face astfel de sesizări care vizează mai ales intervenţiile navelor pe timp de vreme rea. Coincidenţă sau nu o dată cu reţinerea directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.) s-a finalizat şi raportul Corpului de Control care ar indica aceleași nereguli.

"Noi în paralel aveam chiar acolo un Corp de Control pe tema navelor care nu au putut perioada asta să iasă la intervenție pe vremea rea. Păi, noi cum cumpărăm și dăm zeci de milioane pe o navă care pe vreme rea, adică când ai nevoie să faci intervenții nu poate ieși din port? 

Noi nu suntem procurori sunt anumite lucruri pe care le putem face şi unde ne oprim. Facem însă sesizări. Deci, lucrăm și pe partea de integritate și pe partea de eficiență, dar va mai și dura. Sunt totuși unele zone în care rezultatele sunt foarte bune", a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la Antena 3. 

Director din Ministerul Transporturilor reţinut de DNA pentru abuz în serviciu şi mită de două milioane de lei

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, în calitatea de Director al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ((A.R.S.V.O.M.), împreună cu alţi inculpați ar fi constituit un grup infracțional care ar fi avut ca scop achiziția, cu fraudarea legislație primare în materie, de către instituția pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA).

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiți la recepția finală.

De menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia.

Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

×
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close