Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii România între două anotimpuri. Directorul ANM explică acest fenomen

România între două anotimpuri. Directorul ANM explică acest fenomen

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat care este motivul pentru care în luna ianuarie temperaturile au atins valori record anormale pentru data din calendar.

România între două anotimpuri. Directorul ANM explică acest fenomen
Sursa foto: Colaj Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Ian 2022   •   20:52

A fost aproape o săptămână în care aproape de la începutul noului an și a lunii ianuarie, cea mai rece lună anului în țara noastră, să fie caracterizată de temperaturi mai mari cu 10- 15 grade față de ceea ce ar fi normal pentru prima decadă, cea mai rece din cursul anului și din anotimpul de iarnă.

Iar acestea amplitudini termice au devenit deja tipar de vreme normală, luând în considerare perioade mai călduroase și luni urmată de răcire care să aducă în contextul sinoptic al transportului dinspre Europa de Nord și Vest a masei de aer mai rece de la altitudini nordice și în zona țării noastre și care va persista cel puțin până la acest sfârșit de săptămână.

România între două anotimpuri. Directorul ANM explică acest fenomen

Din 13 ianuarie o să observăm din nou o creștere a valorilor de temperaturi spre valori care să caracterizeze o vreme mai caldă cu temperaturi care pot să nu depășească 10 grade Celsius, după care din nou din 15 o alternanță de perioade mai reci.Aceasta este noua normalitate.

O analiză a contextului anul 2021 în ceea ce privește caracteristicile climatice ne arată că temperatura aerului în ţara noastră este în continuă creștere.

Perioada 2012-2021 fiind cea mai călduroasă perioadă de 10 ani consecutiv din istoria măsurătorilor meteorologice, și vorbim de măsurători din 1900 până în prezent, iată 122 de ani", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la emisiunea În faţa Naţiunii de la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu vremea meteo
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close