Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Presa maghiară: "Nu România, ci guvernul Orban e vinovat pentru migranţii din Austria"

Presa maghiară: "Nu România, ci guvernul Orban e vinovat pentru migranţii din Austria"

În Ungaria, guvernul lui Viktor Orban este vinovat pentru migranţii neînregistraţi care ajung în Austria, şi nu România, scrie presa de la Budapesta. Jurnaliştii de acolo adaugă că Austria s-a opus primirii noastre în Schengen fără niciun motiv, pentru că 80 la sută din cei peste 100.000 de migranţi care au intrat în mod ilegal în Austria anul trecut au venit din Ungaria.

Presa maghiară: "Nu România, ci guvernul Orban e vinovat pentru migranţii din Austria"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2023   •   12:29

Potrivit presei maghiare, Viktor Orban se confruntă cu o mare provocare dacă programul președinției maghiare la Consiliul Uniunii Europene din 2024 cuprinde aderarea României la spațiul Schengen.

În articol se menționează că presa austriacă susține că situația migranților neînregistrați se deteriorează din cauza Ungariei.

“Noi suntem sursa majorității migranților neînregistrați care ajung în Austria. Iar soluția europeană de care Viena condiționează aderarea României este blocată de Orban, așa că deocamdată, granița româno-ungară rămâne sub control”, se arată în articolul din presa maghiară.

În continuare se face referire la un articol din Der Standard cu titlul “Prietenul lui Nehammer, Orban, este co-responsabil pentru problema migrației Austriei”.

Articolul din presa austriacă punctează că, în ciuda faptului că Ungaria permite refugiaților să își continue drumul spre vest și acceptă puține cereri de azil, Viktor Orban nu este criticat de liderii austrieci aflați la guvernare, ci mai degrabă curtat.

Totodată, presa maghiară precizează că 80% din cei peste 100.000 de migranți care au intrat în mod ilegal în Austria anul trecut au venit din Ungaria.

Articolul din presa ungară face referire și la raportul unui post de radio austriac important, care susține că există două modalități de a intra în Austria ca migrant din Serbia.

“Se pare că frontierele croato-sârbe și bosniace-sârbe nu sunt abordate de austrieci, iar aceasta nu este o rută foarte importantă, deoarece războaiele sud-slave au facilitat trecerea ilegală a frontierei de către cei care se împiedică de mine explozive în aceste zone. Una dintre rudele alese de migranți duce direct prin Ungaria, în timp ce cealaltă trece prin România, dar aceasta din urmă își pierde din ce în ce mai mult atracția pentru migranți, în ciuda justificării lui Nehammer de a bloca aderarea Bucureștiului la Schengen”, se arată în raportul radioului austriac.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close