Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Sentință în Dosarul Caracal! Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Sentință în Dosarul Caracal! Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Olt au dat astăzi sentința definitivă în Dosarul Caracal, după trei amânări. Gheorghe Dincă, acuzat de crimă, viol și trafic de persoane, după dispariția Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, a primit pedeapsa maximă de 30 ani închisoare cu executare.

Sentință în Dosarul Caracal! Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Sep 2022   •   19:39

Gheorghe Dincă, bărbatul de 69 ani, din Caracal, acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, după trei ani de la data dispariției celor două fete Măceșanu Alexandra Mihaela şi Melencu Luiza Mihaela.

Dacă nu s-ar fi contopit pedepsele, potrivit legii penale, Gheorghe Dincă ar fi avut de ispășit peste 80 de ani de detenție, practic, închisoare pe viață.

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Mai exact, instanța a decis condamnarea lui Gheorghe Dincă, zis „Popicu” la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

El a fost condamnat și la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 12 ani de închisoare pentru trafic de minori (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la 15 ani de închisoare pentru viol (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

„Monstrul din Caracal” a primit și pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela) și la încă 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela).

Instanța a contopit toate aceste pedepse stabilite și a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare cu executare.

De asemenea, Gheorghe Dincă este obligat la plata daunelor morale în sumă de:

- câte 100.000 euro cu titlu de daune morale către părţile civile Melencu Monica Georgeta şi Anonimizat 4

-10.000 euro către partea civilă Anonimizat 5, - 500.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Măceşanu Tudoriţa

Mai mult, instanța, obligă pe inculpatul Dincă Gheorghe la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum total 750.000 lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale

În prezent, Gheorghe Dincă este încarcerat în Penitenciarul din Craiova.

În ceea ce privește complicele lui Gheorghe Dincă, vecinul său, Fane Risipițeanu, cel care este acuzat de viol, procurorii au aplicat o sentință de 7 ani de închisoare pentru viol (faptă comisă faţă de victima Melencu Luiza Mihaela). 

La tribunal au fost prezenți avocatul Aurel Moldovan și bunicii Luizei Melencu.

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte ce a făcut cu Alexandra Măceșanu. Mama fetei nu a mai rezistat în sală

Scandal imens la Tribunalul Olt, în luna mai, în timpul audierilor lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că ar fi răpit, violat şi ucis două adolescente din Caracal.

Mama Alexandrei Măceșanu a fost evacuată din sală şi amendată, după ce a acuzat-o pe judecătoare că l-a încurajat pe Dincă să dea detalii despre felul în care i-a abuzat sexual fiica. 

”Lăsați-mă că nu mai pot, mi-e rău!”

Femeia a ieşit în lacrimi pe treptele Tribunalului. Gheorghe Dincă şi-a schimbat complet declaraţiile. 

Acum susţine că fetele erau prostituate şi că ar fi fost încântate să primească bani ca să întreţină relaţii sexuale cu el. 

”Își bat joc de noi, să vadă o țară întreagă cum îi ascultă toate balivernele lui Dincă. N-am apucat să mai stăm până la final. Lăsați-mă că nu mai pot, mi-e rău!”, spune, plângând, mama Alexandrei Măceșanu. 

A declarat că ”Alexandra s-a dus cu el”

În fața judecătoarei, Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte cum a întreţinut relaţii sexuale cu fata de 15 ani. 

Jurnalist: Ce a declarat Dincă? 

Mama Alexandrei: Ce să declare, că Alexandra s-a dus cu el, că era Făt Frumos. Ce a declarat cu Luiza, același lucru vrea să declare și cu Alexandra! 

Mama Alexandrei a fost dată afară din sala de judecată

Mama victimei s-a înfuriat când a văzut că judecătoarea îl încurajează, iar când a ţipat la ea, a fost dată afară din sală, spune avocatul familiei. 

”Judecătoarea l-a susţinut în exprimarea acelor expresii obscene cu privire la fete. Expresii de jignire, pur şi simplu. A sugerat că şi Alexandra, şi Luiza sunt nişte prostituate. Nu i-au pus, nici judecătoarea şi nici procurorul, nişte întrebări prin care să se afle unde ar putea fi fetele. Nu, întrebările care au fost: cum era, cum presta sex…? Nu ne interesează performanţele sexuale ale lui Dincă, ci ne interesează unde sunt fetele. Nu a fost un interogatoriu condus cu profesionalism”, susține Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu. 

Și bunicul Luizei Melencu a fost evacuat din sală

Odată cu mama Alexandrei, din sală a fost evacuat şi bunicul Luizei Melencu. 

”Ne așteptam la așa ceva. Dincă declară și spune destul de clar că el a avut de-a face cu două prostituate pentru că a căzut la înțelegere cu cei care i-au luat declarații la timpul respectiv ca să-i ușureze din pedeapsă”, susține bunicul Luizei.  

Dincă susține că fetele au plecat în viață din casa lui

Gheorghe Dincă susţine acum că cele două fete au plecat în viaţă din casa lui. El declară că acestea ar fi fost luate cu forţa de acolo de către o femeie şi un bărbat. 

”Nu spune exact ce s-a întâmplat cu Alexandra. Spune că a fost traficată, că a ajuns în Turcia, dar sunt niște date incoerente”, afirmă și Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.  

Susține că a mărturisit că le-a ucis la presiunile procurorilor

Suspectul i-a spus judecătoarei că a mărturisit că le-ar fi ucis pe cele două fete şi că le-ar fi ars cadavrele într-un butoi în urma presiunilor făcute de procurori. 

”Că l-au bătut, că l-au obligat, că a stat de vorbă cu domnii procurori, adică Dumitrana, că avea cască în ureche și el repeta ce îi spunea procurorul Dumitrana”, mai spune bunicul Luizei.  

Cu o zi înainte, la termenul în cazul Luizei Melencu, Gheorghe Dincă a susţinut că Luiza nu ar mai fi vrut să se întoarcă acasă din cauza abuzurilor suferite din partea bunicului său. 

×
Parteneri
Cine sunt responsabilii în cazul exploziei de la Călimăneşti
x close