Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Soldaţii ruşi înconjuraţi de ucraineni comit gesturi extreme pentru a nu fi capturaţi

Soldaţii ruşi înconjuraţi de ucraineni comit gesturi extreme pentru a nu fi capturaţi

În timp ce Ucraina loveşte din nou pe teritoriul Rusiei, ruşii capturaţi de armata ucraineană se sinucid.

Soldaţii ruşi înconjuraţi de ucraineni comit gesturi extreme pentru a nu fi capturaţi
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   11:36

Înconjurați de rămășițele fraților lor de arme și pe punctul de a fi capturați de armata ucraineană, mai mulți soldați ruși au ales o opțiune ireversibilă: să își ia propria viață.

În imaginile prezentate de postul francez BFM și filmate cu drona în apropiere de Bahmut, se vede un soldat rus singur în tranșee, rănit de gloanțele ucrainenilor și înconjurat de cadavrele colegilor săi, care ia o decizie ireversibilă și întoarce arma împotriva sa.

Andri, pilotul dronei care a filmat, a declarat pentru BFM TV că a fost surprins și șocat de acest videoclip, iar cazul acestui soldat nu este singular. Scene similare au mai fost surprinse de drone pe câmpul de luptă.

Contactat de BFM TV, Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la întrebările legate de cazurile de sinucidere din rândul trupelor sale.

Între timp, pe teritoriul Rusiei au loc noi atacuri cu drone. Un post de poliție din Briansk a fost lovit în timpul nopții, a anunțat luni guvernatorul Alexander Bogomaz. Atacul nu a provocat victime, potrivit oficialului regional rus.

Noul atac vine la o zi după ce Ministerul rus al Apărării anunțase că a doborât trei drone la Moscova și după ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că războiul ajunge în Rusia, în centrele sale strategice și în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural și absolut drept.

Vin vești și de la liderul Wagner, Evgheni Prigojin. Într-un mesaj audio postat pe Telegram, acesta a anunțat că gruparea sa își continuă operațiunile în Africa și că momentan nu mai recrutează noi membri.

În ce privește acțiunile Wagner din Africa, Prigojin spune că lucrează în conformitate cu legile țărilor în care operează.

Rolul său, acolo unde sprijină guvernele din Mali și Republica Centrafricană, este o sursă de îngrijorare pentru Occident.

Mai mult, Statele Unite acuză Wagner de comiterea unor atrocități pe scară largă și au impus sancțiuni ca organizație criminală.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close