Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Sorin Cîmpeanu: 10% dintre elevi vor face în continuare şcoala online

Sorin Cîmpeanu: 10% dintre elevi vor face în continuare şcoala online

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat la Antena 3, cum vor desfășura elevii cursurile săptămâna viitoare. Potrivit acestuia, 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică.

Sorin Cîmpeanu: 10% dintre elevi vor face în continuare şcoala online
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    14 Mai 2021   •   19:20

Sorin Cîmpeanu a explicat modul în care elevii vor continua cursurile săptămâna viitoare. În urma analizei există 654 de localități în care 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică.

„Din păcate, 10% din numărul elevilor din România vor fi nevoiți și săptămâna viitoare să rămână în online. Este vorba din de elevii din școlile din 654 de localități, unde rata de infectare este, astăzi, de 1 la mie.

Este vorba de elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a din aceste 654 de localități. Toți ceilalți elevi în număr de peste 2,6 milioane care învață în localități număr de 2527 în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică", a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3. 

300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică

„Conform ordinului de Ministru comun Educație-Sănătate, toate școlile funcționează săptămâna viitoare după rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente, deci de ziua de astăzi 14 mai, în care avem 654 de localități în care 300.000 de elevi nu vor putea merge săptămâna viitoare la școală cu prezența fizică", a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Școala a beneficiat de primele măsuri de relaxare odată cu reîntoarcerea din vacanță pe 5 mai

Reamintesc faptul că, școlile au fost acelea care, grație a unui ordin comun al ministrului Educației și Sănătății au putut să înceapă cu prezența fizică școlile speciale care vreme de multe săptămâni nu au putut să asigure serviciile de logopedie, kinetoterapie și alte servicii imposibil de asigurat în online.

Tot de pe 5 mai s-au putut întoarce la școală elevii înscriși în programul de ore de recuperare și de asemenea, a fost luată decizia posibilității de prezență fizică în școli a claselor terminale fără condiția de înjumătățire a efectivelor", a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Masca de protecţie se va purta doar în spațiile închise

„Singurul lucru care va face diferența săptămâna viitoare, față de săptămâna aceasta este cei peste 100.000 de elevi care vor putea merge la școală, pe baza unei rate de infectare mai scăzute și de posibilitatea de renunțare la obligativitatea purtării măștii de protecție în curtea școlii în spațiile deschise, Ministerul Educației transmițând astăzi solicitarea de a păstra programul orar decalat, pauze decalate care să evităm la de elevii în curtea școli", a mai explicat Sorin Cîmpeanu

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu ministrul educatiei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close