Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Guvernul pregătește creșterea taxelor pentru mașinile vechi care poluează

Guvernul pregătește creșterea taxelor pentru mașinile vechi care poluează

Guvernul îşi propune creşetrea taxelor pentru maşinile vechi. Astfel, introducerea unei taxe auto este prevăzută în programul de guvernare al Guvernului Ciucă pentru maşinile care poluează, astfel încât să fie descurajate importurile de maşini la mâna a doua din Europa.

Guvernul pregătește creșterea taxelor pentru mașinile vechi care poluează
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Dec 2021   •   10:55

”Comisia nu spune să introducem o taxă. Comisia spune să reducem numărul de mașini poluante și nu spune nici măcar la capitolul Mediu, spune la capitolul mobilitate transport. Și acolo unde \românia a cerut miliarde de euro pentru construirea de autostrăzi, UE a cerut un transport mai verde”, a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a fost întrebat dacă Guvernul ia în calcul introducerea unei noi taxe pentru mașinile vechi care poluează, iar acesta a spus că se discută acum dacă se va introduce o astfel de măsură.

”Trebuie analizată. Am spus la începutul anului, în ianuarie, că România trebuie să ia o decizie - introduce sau nu introduce o măsură care să descurjeze înmatricularea mașinilor vechi.

Este o decizie politică, nu o pot lua eu în calitate de ministru și în niciun caz Ministerul Mediului nu ar putea să ia o astfel de decizie. Se va analiza în coaliție, acum avem Guvern”, a mai spus Tanczos Barna.

×
Subiecte în articol: taxe mașini vechi Tanczos Barna
Parteneri
Al doilea cutremur în România, în doar câteva ore!
x close