Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Telefoanele mobile și tabletele, interzise în școlile din Olanda

Telefoanele mobile și tabletele, interzise în școlile din Olanda

Autoritățile de educație din Olanda au decis ca elevii să nu mai aibă voie în sălile de clasă cu telefoanele mobile, cu tabletele și cu orice instrument care ar putea perturba procesul de educație.

Telefoanele mobile și tabletele, interzise în școlile din Olanda
Sursa foto: Gettyimages | Commercial Eye
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2023   •   16:44

Oficialii olandezi cer conducerilor școlilor din țară să adopte până în octombrie un regulament intern, împreună cu profesorii, părinții și elevii, în vederea retragerii, începând din ianuarie 2024, a telefoanelor mobile și ceasurilor conectate din clasă.

„Există tot mai multe probe care arată că telefoanele mobile au un efect nociv în timpul cursurilor, elevii se pot concentra mai puțin, iar performanțele lor scad. Din acest motiv, telefoanele portabile și tabletele sau ceasurile conectate nu vor mai fi autorizate în clase începând de la 01 ianuarie 2024”, anunță guvernul olandez.

Într-o scrisoare adresată camerei inferioare a Parlamentului, ministrul Educației își exprimă speranța unei transformări culturale care să afecteze în mod pozitiv atmosfera învățării în sălile de clasă.

Ministrul susține că a purtat timp de mai multe luni discuții cu privire la acest subiect cu profesori, cercetători, părinți și elevi.

Potrivit acestuia, studii științifice au demonstrat că folosirea non-educațională a telefoanelor mobile aduce atingere acestui mediu.

Guvernul de coaliție al lui Mark Rutte nu a decretat pentru moment interzicerea oficială a telefoanelor în clasă, însă anunță că își rezervă dreptul să facă acest lucru în urma unei prime evaluări ale situației, în iunie 2024.

 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close