Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Teleman, detalii despre fondurile din PNRR: "1,8 miliarde de euro merg la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării"

Teleman, detalii despre fondurile din PNRR: "1,8 miliarde de euro merg la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării"

Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a vorbit, la Antena 3, despre Planul Național de Redresare și Reziliență, dar și despre certificatul digital pentru COVID-19 ca va fi implementat în Uniunea Europeană, pentru a facilita călătoriile.

Teleman, detalii despre fondurile din PNRR: "1,8 miliarde de euro merg la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    01 Iun 2021   •   20:02

"Un capitol presupune servicii digitale pentru cetățeni și firme, fiind cel mai așteptat de toată lumea. Apoi, conectivitatea, ce înseamnă acoperirea tuturor zonelor în care în momentul de față nu există parametrii pentru a beneficia de semnal și rețele digitale.

Apoi, urmează partea de securitate cibernetică (...) avem nevoie de structură, legislație și pârghii, pentru a putea să folosim tote rețelele informatice pentru a rezolva un necaz.

Cea mai importantă însă, care le face și pe celelalte să funcționeze, este competența digitală a populației, în folosirea serviciilor digitale.

În dreptul ministerului nostru sunt alocate 1,8 miliarde de euro, din PNRR", a explicat Ciprian Teleman, la Antena 3.

Digitalizare instituțiilor statului

Ministrul a explicat că unul dintre marile proiecte realizate prin PNRR ar urma să fie și digitalizarea instituțiilor de stat, proiect ce ar urma să se realizeze cu ajutorul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

"Avem digitalizarea marilor instituții ale statului. Aici vorbim de MAI, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, al Mediului, toate vor beneficia de programe de digitalizare, finanțate prin PNRR", a mai adăugat el.

×
Subiecte în articol: PNRR Ciprian Teleman fonduri euro digitalizare
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close