Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii The Washington Post: Serviciile secrete din SUA anticipează că Ucraina va eşua în contraofensiva din sud-est iar soldații Kievului nu vor intra în Melitopol

The Washington Post: Serviciile secrete din SUA anticipează că Ucraina va eşua în contraofensiva din sud-est iar soldații Kievului nu vor intra în Melitopol

Serviciile de informații din Statele Unite sunt sceptice că Ucraina își va putea atinge principalele obiective ale contraofensivei din sud-estul țării.

The Washington Post: Serviciile secrete din SUA anticipează că Ucraina va eşua în contraofensiva din sud-est iar soldații Kievului nu vor intra în Melitopol
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   19:55

Informația este publicată de cotidianul The Washington Post.

Potrivit evaluărilor serviciilor secrete americane, armata ucraineană nu va reuși să ajungă în orașul strategic Melitopol și va fi forțată să se oprească în apropierea acestuia.

Acest lucru înseamnă că forțele Kievului nu-și vor atinge obiectivul principal, de a bloca în ofensiva de anul acesta "podul terestru" al Rusiei spre Crimeea.

Citește și: Corespondent CNN: "Gândul că avioanele F-16 nu vin anul acesta va fi greu de acceptat în Ucraina!"

Biroul directorului Comunității Naționale de Informații din SUA a refuzat să facă vreun comentariu public legat de informațiile din The Washington Post.

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie și spera să repete succesul înregistrat în toamna anului trecut în regiunea Harkov.

Însă armata ucraineană a suferit, încă din prima săptămână, pierderi numeroase în fața liniilor de apărare multiple și puternic fortificate ale rușilor.

Soldații Moscovei, care au avut luni de zile să-și pregătească apărarea, n-au fost dislocați semnificativ din pozițiile lor nici măcar cu ajutorul echipamentului militar din Occident, care include vehicule de luptă americane Bradley, tancuri germane Leopard 2 și vehicule de îndepărtare a minelor.

Expert occidental: "Ucrainenii trebuie să treacă de trei linii de apărare ruse și să mai aibă resurse pentru lupte de uzură"

"Rusia are trei linii de apărare în jurul orașului Melitopol, apoi sunt alte orașe cu apărare consolidată.

Problema nu este dacă Ucraina poate trece de o linie a apărării ruse, sau de două linii.

Soldații ucraineni trebuie să treacă de trei linii defensive și să aibă, după aceea, forțe disponibile pentru un conflict de uzură și pentru a obține controlul asupra unui loc semnificativ, precum orașul Tokmak (din regiunea Zaporojie, n.r.)", arată analistul Rob Lee, de la Institutul pentru Studii de Politică Externă, citat de presa internațională.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close