Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii O zi din viața lui Toma Coconea, în cea mai grea cursă din lume. Soția sa: ”Ia energie de la toți oamenii de pe traseu”

O zi din viața lui Toma Coconea, în cea mai grea cursă din lume. Soția sa: ”Ia energie de la toți oamenii de pe traseu”

Parapantistul român, Toma Coconea, înaintează în cea mai grea cursă din lume. Ștefania Coconea, soția sa și sprijinul său, a fost invitată la emisiunea ”În Fața Națiunii” de la Antena 3, unde a vorbit despre parcursul soțului său în cursă, dar și despre care este cea mai mare temere a sa cu privire la riscurile la care este expus Toma.

O zi din viața lui Toma Coconea, în cea mai grea cursă din lume. Soția sa: ”Ia energie de la toți oamenii de pe traseu”
Sursa foto: Facebook/ Ștefania Coconea
de Andreea Ştefan    |    26 Iun 2021   •   14:57

”Acum așteptăm să vedem ce decizie o să ia Tomi. Unde îl așteptăm este un pic vânt și el comunică cu suporterul să vadă despre ce este vorba”, a spus Ștefania.

Aceasta a vorbit și despre ce îl motivează pe Toma Coconea în această lupta și de unde își ia energia pentru a merge mai departe.

”Apreciază foarte mult și îl încurajează și ia energie extraordinar de multă de la toți oamenii de pe traseu. Sunt foarte mulți elvețieni, austrieci, nemți care îl văd văd pe live tracking și ies în calea lui cu ce pot ei să îl energizeze. Un suc, o ciocolată, ceva fructe. Toată lumea îl fotografiază, vor poze cu el”, a mai spus Ștefania Coconea la Antena 3.

Toma Coconea refuză uneori să mănânce pentru a se simți în formă, însă soția sa are grijă de el și de sănătatea lui, așa cum știe cel mai bine.

”Încercăm să îl alimentăm cu cât mai multă proteină, carbohidrați și când nu vrea să mănânce, efectiv ca la un copil mic, mai ales acum că o avem pe Jesica, știu exact. Când nu e atent, atunci îi introduci direct în gură”, a spus Ștefania râzând.

Parapantistul român participă acum la cea mai dură competiție din lume. Soția sa a povestit cum face față provocărilor la care este și ea supusă, ca sprijin principal al lui Toma.

”Este cursa lui în primul rând și a noastră a echipei, pentru că suntem linia întâi lângă el. Pentru mine este a doua experiență, eu am fost și data trecută lângă el, în 2019, la ediția trecută, și într-un fel m-am familiarizat cu ce trebuie să fac, cu obiceiurile lui, cu refuzurile lui”, a mai spus Ștefania Coconea.

Întrebată care este cea mai mare emoție a sa în această perioadă, Ștefania a răspuns: ”Când aterizează. Când aterizează, toată echipa e un pic tensionată și emoționată și ne întrebăm care e următoarea mișcare, cum ajunge la cea mai apropiată decolare și cea mai favorabilă”.

×
Subiecte în articol: Toma Coconea Ștefania Coconea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close