Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Pericol la Constanța. Poliția a început o anchetă după ce un tren încărcat cu uree ar fi fost atacat

Pericol la Constanța. Poliția a început o anchetă după ce un tren încărcat cu uree ar fi fost atacat

Un tren care transporta uree a fost frânat de persoane necunoscute pe o cale ferată din zona Portului Constanța, arată reprezentanții CFR Infrastructură.

Pericol la Constanța. Poliția a început o anchetă după ce un tren încărcat cu uree ar fi fost atacat
Sursa foto: CFR Infrastructura Constanta/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   21:22

Patru vagoane au fost deschise, iar 80% din încărcătură a fost deversată. Poliția a început o anchetă.

Potrivit CFR Infrastructură Constanța, duminică seara, la ora 20.20, trenul compus din 36 vagoane aparținând unui operator privat, încărcat cu uree, a fost frânat pe Fir 1 Port B – Constanța VII de persoane necunoscute. Acesta a părăsit Portul Constanța având ca stație de destinație Vințu de Jos, județul Alba.

"În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 și 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conținut- uree se află pe gabarit. Șeful de tren a sesizat prin 112 incidentul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Zona este asigurată de către angajații SRCF Constanța, dar și de reprezentanți ai SRPT Constanța pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate", au transmis reprezentanții companiei.

Circulația trenurilor de călători nu a fost afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanța se desfășoară pe firul II până la eliberarea firului I.

IPJ Constanța arată că polițiștii deplasați la fața locului au constatat că a fost deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța continuă cercetările pentru a se stabili "dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acționate de factorul uman sau a fost vorba de o defecțiune tehnică".

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind amendată cu 2.000 de lei, a transmis Poliția.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

×
Subiecte în articol: Constanța tren azotat de amoniu amoniu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close