Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | La Kiev urmează o noapte albă. Printre dărâmături, praf şi fum, oamenii încearcă să se salveze

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | La Kiev urmează o noapte albă. Printre dărâmături, praf şi fum, oamenii încearcă să se salveze

Este teroare pe străzile din Ucraina după ce trupele rusești au făcut prăpăd în mai multe orașe. Sute de refugiați se îndreaptă spre vest, spre Moldova şi România pentru a se salva din calea războiului. Trimisul special Antena 3 în Ucraina, Cristi Popovici, alături de cameramanul Costi Pahonţu, transmit informaţii de ultimă oră de la Kiev, acolo unde militarii lui Putin ameninţă că vor să ocupe clădirile guvernamentale pentru a prelua controlul asupra capitalei.

Trimisul special Antena 3 în Ucraina, date în timp real de pe linia frontului | La Kiev urmează o noapte albă. Printre dărâmături, praf şi fum, oamenii încearcă să se salveze
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    24 Feb 2022   •   21:08

Suntem în Kiev după o zi cum nu aş mai dori să o trăiesc vreodată. Am plecat dimineața la 5 din Odesa în război. Acolo murit 20 de soldați după ce o bază militară a fost atacată cu rachete.

Am plecat de acolo pentru a ajunge la Kiev, un oraş pustiu. Sunt sute de mii de ucrainieni care fug din calea războiului.

După această zi rămân în minte cu două cuvinte: Cernobîl şi bucurie, fericire.

Cernobîl pentru că trupele rusești au capturat centrala de acolo şi îi țin ostatici pe cei din personalul stației. 

Fericire (n.r. traducere conform google a localităţii Schast'ye), o localitate din Donbass care a apărut în toate comunicatele de presă din lume cu titluri de genul: Forțele armate ucrainiene duc lupte pentru Fericire, adică pentru localitatea Schast'ye. Armata ucrainiană a gonit rebelii din Fericire - Schast'ye. Deci poporul ucrainian nu luptă numai pentru fericirea de acolo, ci luptă pentru fericirea unei întregi națiuni.

O naţiune pașnică lovită de Rusia, după ce luni întregi Vladimir Putin a asigurat Occidentul şi SUA că nu va invada Ucraina.

În acest context armata Ucrainei abia face faţă pentru că este înconjurată din toate părțile, mai ales din sud, est şi nord. Sute de refugiați se îndreaptă spre vest, spre Moldova şi România pentru a se salva.

Vladimir Putin pretinde că nu a avut altă soluţie şi avertizează cetățenii ruşi că urmează sancțiuni

Între timp cei care sunt apți de luptă sunt chemaţi la arme de autorități. Şi ca niciodată peste 50% din populaţia Ucrainei este dispusă să ia arma în mâini ca să îşi apere ţara alături de armată.

Pe de cealaltă parte sute de deputați, jurnaliști şi artiști ai Federației Ruse condamnă „operațiunea specială” împotriva Ucrainei: "O atrocitate fără egal".

Aceştia şi-au exprimat îngrijorarea că războiul cu Ucraina va duce la consecințe catastrofale: mii de oameni vor muri şi vor fi răniţi, Rusia va fi izolata şi preturile vor creşte.

Probabil de aceea Vladimir Putin spune că nu a avut de ales. Pentru noi va fi o noapte albă. Ne vom adăposti la metrou dacă va fi o noapte cu bombardamente şi sperăm să nu cădem la mijloc.

Putin susţine că Rusia nu vrea să afecteze sistemul economic mondial şi nici să fie exclusă din acesta

"Rusia nu a avut altă modalitate decât trimiterea trupelor în Ucraina. Ceea ce se întâmplă acum evidenţiază măsurile de constrângere, că nu ne-au lăsat altă modalitate de a proceda altfel", a susţinut Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde.

Liderul de la Kremlin susţine că Rusia nu vrea să afecteze sistemul economic mondial şi nici să fie exclusă din acesta

"Rusia continuă să fie parte a economiei mondiale, nu ne pregătim să o afectăm. Mi se pare că partenerii noştri trebuie să înţeleagă şi să nu fixeze obiectivul eliminării noastre din sistem", a declarat Vladimir Putin la o reuniune cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri din Rusia.

Este teroare pe străzile din Ucraina

Imagini sfâşietoare au fost surprinse în oraşele bombardate. Printre dărâmături, praf şi fum, oamenii încearcă să se salveze.

Războiul este la un pas de România şi întrebarea este dacă Vladimir Putin va ajunge la graniţa noastră.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina razboi Vladimir Putin
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close