Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl | Oficial de la Kiev: "Am pierdut controlul. Personalul staţiei este ţinut ostatic"

Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl | Oficial de la Kiev: "Am pierdut controlul. Personalul staţiei este ţinut ostatic"

Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl. "Am pierdut controlul" spune consilierul prezidențial din Kiev.

Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl | Oficial de la Kiev: "Am pierdut controlul. Personalul staţiei este ţinut ostatic"
de Claudia Popovici    |    24 Feb 2022   •   19:35

"Am pierdut controlul. Nu ştim în ce situaţie este centrala şi depozitul de deșeuri nucleare. Personalul stației este ţinut ostatic. Acest lucru ameninţă securitatea nu numai a Ucrainei, ci şi a Europei " spune consilierul prezidențial din Kiev, după ce trupele rusești au capturat centrala de la Cernobîl în urma unor lupte asidue. 

În timpul luptelor pentru protecţia zonei de la Cernobîl, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus că "armata ucraineană îşi dă viaţa pentru ca tragedia de la 1986 să nu se mai repete. Este o declaraţie de război pentru toată Europa.

Mai mult, oficiali germani au dat asigurări că vor da curs solicitărilor din partea Alianței Nord Atlantice.

"Germania este pregătită să extindă şi să prelungească sprijinul său în cadrul misiunii NATO de poliţie aeriană în România şi de asemenea să dea curs altor solicitări din partea Alianței Nord Atlantice"

×
Subiecte în articol: Cernobîl
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close