Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii UE îi cere ajutorul lui Taylor Swift pentru a mobiliza tinerii să iasă la vot

UE îi cere ajutorul lui Taylor Swift pentru a mobiliza tinerii să iasă la vot

Președintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, vrea să încurajeze tinerii să iasă la vot anul acesta și cere ajutorul cântăreței americane Taylor Swift, care se va afla în Europa înaintea alegerilor din iunie din blocul comunitar.

de Claudia Popovici    |    10 Ian 2024   •   22:28

Uniunea Europeană are nevoie de un îndemn special chiar din partea lui Taylor Swift.

"Nimeni nu poate mobiliza tinerii mai bine decât tinerii. Ei sunt cei care pot mobiliza tinerii să participe, mai mult decât comisarii, a declarat președintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Mobilizarea tinerilor alegători nu este ceva nou pentru Taylor Swift. În septembrie anul trecut, cântăreața melodiei "Shake it Off" și-a încurajat cei 272 de milioane de urmăritori de pe Instagram să se înregistreze pentru a vota. În câteva ore vot.org. a raportat peste 35.000 de înregistrări, un salt de 23% față de anul trecut.

Pe parcursul carierei sale de aproape două decenii, Taylor Swift s-a implicat în politica americană și a stârnit controverse.

Şi în timp ce se apropie alegerile europene din iunie, la care Margaritis Schinas a declarat că un nivel ridicat de participare a tinerilor europeni este crucial pentru democrație, vicepreședinte a comisiei speră că Swift va putea face același lucru pentru Uniunea Europeană.

Taylor Swift, care va lansa în primăvara anului 2024, nu cu mult timp înainte de alegerile europene, etapa europeană a turneului său record The Eras Tour, va concerta la Paris pe 9 mai de Ziua Europei.

 

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close