Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Când să plecaţi la mare ca să plătiţi mai puţin şi să ajungeţi mai repede

Când să plecaţi la mare ca să plătiţi mai puţin şi să ajungeţi mai repede

Criza ne afectează și vacanțele. Profilul turistului care merge pe litoralul românesc s-a schimbat radical față de anii dinaintea pandemiei.

Când să plecaţi la mare ca să plătiţi mai puţin şi să ajungeţi mai repede
Sursa foto: Hepta | Hepta Syndicate / Marian ilie
de Silvia Preda    |    29 Iun 2022   •   20:58

De exemplu, cozile uriașe de pe autostradă din zilele de vineri s-au mutat în mare măsură lunea. Această situație aduce și un paradox. În prezent, weekendurile sunt mai lejere pe litoral în ceea ce privește numărul de turiști decât începutul săptămânii.

Situația a fost influențată și de ideea larg răspândită potrivit căreia weekendul este mai scump la mare. Ionuț Nedea, CEO la LitoralulRomânesc.ro, declară că în ultima perioadă există această tendință în care turiștii vin cu precădere lunea la mare.

"N-aș putea să spun că în cazul turoperatorilor tarifele sunt diferențiate în weekend față de timpul săptămânii. Acest lucru se întâmplă în special atunci când turiștii vin direct la mare și în special în vârf de sezon. Atunci găsesc tarife mai mari în perioadele aglomerate, fie că sunt în weekend fie că sunt în timpul săptămânii".

Cum s-au schimbat obiceiurile celor care merg pe litoral după anii pandemici

"Sigur că există impactul acesta al inflației pe care îl resimțim cu toții. Toate cheltuielile noastre au crescut. Este firesc să se întâmple acest lucru și în cazul litoralului.

Costurile de transport au crescut pentru că benzina a crescut foarte mult și știm foarte bine că românii preferă să ajungă pe litoral cu mașina. Şi atunci evident că aceste costuri influențează și consumul, însă vă pot spune totuși că litoralul românesc este într-o ușoară creștere față de anul trecut și față de anul prepandemic 2019", declară Ionuț Nedea, CEO la LitoralulRomânesc.ro.

×
Subiecte în articol: mare litoral preturi
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close