Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Victor Negrescu, detalii despre discuția dintre PSD și coaliția de guvernare privind PNRR: ”Sunt multe tăieri față de forma prezentată”

Victor Negrescu, detalii despre discuția dintre PSD și coaliția de guvernare privind PNRR: ”Sunt multe tăieri față de forma prezentată”

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat că reprezentanții PSD nu au văzut astăzi documentul Planului Național de Redresare și Reziliență la discuțiile cu reprezentanții coaliției de guvernare și a atras atenția asupra mai multor probleme sesizate.

o_1f65dmv7v1kv0me01bgr1c4orel.jpg
de Adelina Miron    |    20 Mai 2021   •   19:42

”Am reușit să convingem guvernul să vină în Parlament să prezinte acest plan. S-a punctat faptul că trebuie o descentralizare a acelui plan astfel încât măsurile să fie legate de nevoile de zi cu zi ale cetățenilor, adică să nu fie luate deciziile doar la Palatul Victoria. Am scos în evidență nevoia ca proiectele să nu mai fie avizate de un singur minister și să fie o procedură mai ușoară pentru că la finalul zilei scopul PSD este să reușim să accesăm cele 29,2 miliarde de euro, dar trebuie să vă spun că sunt în continuare mari probleme. 

Pe de o parte, astăzi am aflat că Guvernul nu are planul finalizat, deși mai sunt câteva zile până la depunerea sa. Ei nu au avut planul nici măcar în fața lor la discuții. Ni s-a prezentat o fișă cu foarte multe tăieri față de planul prezentat pe site-ul ministerului și acest lucru ne-a îngrijorat. Subiectul irigațiilor a dispărut complet, vedem tăieri pe zona de autorități, de sănătate. Clar sunt probleme.”

În replică, deputatul USR Ionuț Moșteanu a declarat pentru Antena 3 că reprezentanții PSD nu au văzut planul pentru că partidul nu se află la guvernare

”PSD nu l-a văzut pentru că nu guvernează. Guvernează PNL-USR-PLUS și UDMR. Revenind la PNRR, așa cum știți există negocieri de luni de zile. Este în curs o negociere cu Comisia Europeană și la finalul lunii se va aporba acest program major pentru România.”, a precizat Ionuț Moșteanu.

Urmăriți discuția integrală în video:

×
Subiecte în articol: PNRR victor negrescu
Citește mai multe din În fața națiunii
» Vezi toate știrile din În fața națiunii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close