Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Schimbări radicale de vreme: Vijelii și grindină, urmate de temperaturi ridicate. Elena Mateescu: ”O scădere semnificativă a valorilor”

Schimbări radicale de vreme: Vijelii și grindină, urmate de temperaturi ridicate. Elena Mateescu: ”O scădere semnificativă a valorilor”

Vremea se schimbă radical astăzi și mâine. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade Celsius. Meteorologii au emis două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și vânt pentru zilele de marți și miercuri.

Schimbări radicale de vreme: Vijelii și grindină, urmate de temperaturi ridicate. Elena Mateescu: ”O scădere semnificativă a valorilor”
Sursa foto: Pixabay & Antena 3
de Redacția Antena 3    |    17 Mai 2022   •   20:48

Directorul ANM, Elena Mateescu, a oferit detalii despre prognoza meteorologică pentru această săptămână, la Antena 3:

„Până mâine dimineață la ora șase vorbim de prima atenționare meteorologică de cod galben ce vizează fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată pentru Banat, Crișana, Oltenia, local Transilvania și Muntenia, acolo unde aversele vor avea caracter torențial, vor fi însoțite de intensificări ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor putea depăși 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat 30-40 de litri pe metrul pătrat.

De mâine dimineață de la ora șase, până mâine seară la ora 21 vorbim de intensificări susținute ale vântului. A doua atenționare meteorologică de Cod Galben ce vizează în special zona Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea, Banat, Crișana, intensificările de vânt putând înregistra la rafală viteze de 50-7- de km/h, iar în zona montană înaltă vorbim de viteze mai mari, de 90-100 de km/h.

Din punct de vedere termic înregistrăm o scădere semnificativă a valorilor de temperaturi mâine, între 14 și 22 de grade, comparativ cu ziua de azi când în partea de sud-vest a țării s-au înregistrat 31 de grade.

Veștile sunt bune pentru că la sfârșitul acestei săptămâni vremea va deveni frumoasă, se va încălzi. Iar sâmbătă și duminică vor fi valori peste 30-31 de grade.”

 

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Horoscop 31 mai 2023. Berbecii sunt ambiţioşi, Peștii au parte de multe surprize
x close