Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Adevărul despre yoga! Preotul Marius Văduva: ”Nu toți au acest curaj!”

Adevărul despre yoga! Preotul Marius Văduva: ”Nu toți au acest curaj!”

Yoga devine din ce în ce mai populară în ziua de astăzi, când multe persoane caută un strop de liniște, de susținere sau de spiritualitate.

Adevărul despre yoga! Preotul Marius Văduva: ”Nu toți au acest curaj!”
Sursa foto: Getty Images / Oleg Breslavtsev
de Laura Dinu    |    Iustin Fudulu    |    09 Mai 2024   •   16:50

Pentru unii, yoga este o modalitate eficientă de a reduce stresul și anxietatea, oferindu-le o pauză de la agitația și presiunea vieții cotidiene.

Pentru alții, este o formă de exercițiu fizic care îmbunătățește flexibilitatea, echilibrul și forța musculară, în timp ce promovează o stare generală de bunăstare și relaxare.

Yoga este, de asemenea, apreciată pentru beneficiile sale asupra sănătății mintale, contribuind la îmbunătățirea concentrării, clarității mentale și a capacității de gestionare a emoțiilor.

Pe lângă aceste aspecte, mulți oameni se simt atrași de dimensiunea spirituală a practicii yoga, care poate oferi un cadru pentru explorarea sinelui și a conexiunii cu ceva mai mare decât ei înșiși. Yoga oferă și un mediu social plăcut pentru mulți, unde pot întâlni alți practicanți, să împărtășească experiențe și să facă parte dintr-o comunitate care împărtășește aceleași valori și interese. 

Din păcate, yoga nu este întotdeauna ceea ce pare. 

Ce este greșit la yoga

Preotul Marius Văduva a explicat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN care este, de fapt, adevărul despre această practică. 

”Mă gândesc de multe ori la yoga ca la prăjitura aceea dulce, când începe copilul să plângă și, ca să îl păcălească părintele, îi dă o bomboană. Este ceva dulce la început. Dar bombonica aceea dulce, la un moment dat, când ajungi la 25-30 de ani, adică, din bombonica aceea rezultă un diabet, diabetul acela formează o boală și mai gravă, fiindcă fără zahăr în sânge în plus nu se face o boală oncologică, yoga nu îți asigură în momentul acesta decât o stare de bine pe care o vei trăi, o vei gusta, și ca să poți să te perfecționezi, vei ajunge să faci exerciții din ce în ce mai complicate. Asculți de cel care te ghidează, bineînțeles, considerând că este un om de bună credință, dar, din păcate, acel ghidaj îți scapă de sub control. Cunosc suficienții yoghini care au ieșit din această practică și care își pot povesti singuri viața. Însă nu toți au acest curaj”, a povestit Marius Văduva. 

”A înțeles că mai are nevoie și de alte aprobări din lumea nevăzută să se lase de această practică”

”Părintele Paisie și marii inițiați ai Indiei” nu este o carte poveste, este ceea ce vă spuneam mai devreme, despre faptul că cineva a avut curajul să facă publică viața din interiorul experienței lui cu Yoga. Adică este scrisă de cineva care, de la un student, a ajuns maistru yoga, bine inițiat, făcând tot ceea ce înseamnă practică în ashram-uri la nivel de India, adică vorbim despre un om care a progresat, așa cum vă povesteam, cu bomboana dulce, și la un moment dat, pe scurt, a vrut să se lase de această practică. Important este să știți că în momentul acela a înțeles că mai are nevoie și de alte aprobări din lumea nevăzută să se lase de această practică. Ceea ce depășește înțelegerea unui om care este la începutul duhovniciei.

Întrebarea aceasta ar trebui să o pună creștinul către preotul lui duhovnic: Părinte, oare să merg să fac lucrul acesta? De aceea trebuie să iei binecuvântare pentru tot ceea ce faci”, mai spune preotul.

”Yoga este o înșelătorie până în punctul în care tu nu cunoști persoana pe mâna căruia te vei lăsa”

”Yoga este o înșelătorie până în punctul în care tu nu cunoști persoana pe mâna căruia te vei lăsa. Dacă tu te duci la un prieten care știi că este pus acolo și faceți niște exerciții în parc, nu facem o judecată atât de aspră, pentru că nu suntem împotriva mișcării respirației în mijlocul parcului și a naturii. Dar Yoga are multe înțelesuri și multe forme de manifestare.

Diavolul este foarte parșiv, nu va veni niciodată să te întrebe dacă vrei să îi slujești lui. Încălcarea omului, ca să își poată pierde sufletul, trebuie să o facă conștient. Însă pe parcursul acesta în care ajungi să slujești altcuiva, vine și momentul în care intervine Isus Hristos. Să nu credeți că la o persoană care face alte practici nu există. Numai că uneori, lumea nu aude.

Dumnezeu nu ne lasă să greșim dacă noi nu vrem să greșim”

La mine au intrat persoane care mi-au spus că săptămâna următoare urmau să se apuce de yoga. Credeți că aceasta nu este lucrarea bunului Dumnezeu? Dumnezeu nu ne lasă să greșim dacă noi nu vrem să greșim. Dumnezeu nu te lasă să calci poruncile dacă tu nu vrei. Dar dacă tu vrei să greșești, Dumnezeu își ia mâna de pe tine. Liberul arbitru deja ți l-ai exprimat”, a mai povestit preotul Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Marius Văduva yoga preot
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close